NHL-slutspelet

Tänkte jag skulle skriva mina tankar kring NHL-slutspelet. 

Vet att jag är något sen på den pucken, men har ju endast haft denna blogg i ett par dagar, så bättre sent än aldrig…

Dallas Stars – VGS Golden Knights

Just nu står det 1-1 i denna matchserien och denna tycker jag är mer svårtippad på förhand än den andra. Dallas för mig = Mike Modano med sin fantastiska skridskoåkning. Jag minns att jag ofta valde att spela med Dallas när vi spelade tv-spel just pga Modano. Vegas då? Det var mycket snack när de skulle bilda sitt lag och jag minns att det pratades mycket om lillebror Marcus då i sociala medier. Vegas för mig handlar framförallt om tre saker – Casino (såklart), Hangover-filmerna, samt laget VGS Golden Knights otroligt välgjorda intro.

Matchserien

Jag tror att Vegas drar längsta strået och det bygger jag mycket på Robin Lehner i kassen. Han har visat sig göra de avgörande räddningarna för att vinna viktiga matcher. Fleury tror jag får sikta in sig på andra-spaden just nu. Andra svenskar i laget är William Karlsson.

Dallas har två svenska spelare – John Klingberg och Mattias Janmark. En spelare som jag personligen gillar i Dallas är Tyler Seguin. Han tycker jag många gånger är fantastisk att se på isen.

Jag tror denna matchserien slutar 4-3 till Vegas

 

Tampa Bay Lightning – NY Islanders 

Just nu står det 2-0 till Tampa i denna matchserien. Tampa är ett lag jag personligen tycker är roligt att titta på när de spelar. De var också motståndare till NY Devils när de möttes i Göteborg för snart två år sedan. Den matchen såg jag på plats då Marcus spelade i NY Devils då.

Tampa är ett lag för mig som ofta haft potential att gå långt i Stanley Cup, men av någon anledning når de inte enda fram. Laget är ett skickligt lag med bla spelare i form av Kucherov, en spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Numera ha de en av mina favoriter från Marcus tid i NJ Devils – Blake Coleman som är en fantastisk skridskoåkare. Här finner vi också Hedman som ende svensk.

NY Islanders har för mig en ”kändistränare” i Berry Trotz. Det pratas om än idag hur Capitals kunde göra sig av med honom som tränare då de var oense om hans lönekrav, vilket ledde till att Trotz valde att säga upp sig. Islanders tror jag kommer få det svårt att vinna denna serien. Det fanns de som trodde att laget skulle gå långt denna säsongen, men personligen tror jag inte de går hela vägen.

Jag tror denna matchserien slutar 4-1 till Tampa.

Vid tangenterna //Anna Johansson

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN