CHL – vara eller ikke vara denna säsong

Hur tänker de som planerar och organiserar CHL denna säsong med tanke på Covid -19?

Vilka scenarier kommer vi att hamna i när spelare skall flyga/åka kors & tvärs? Vem bär ansvaret, och vem sätter upp riktlinjerna?

Oroväckande

Jag måste säga att jag tycker det här känns oroväckande, då länder förhåller sig olika och har olika restriktioner. Vilket lands restriktioner är det som lagen kommer följa? Vem bär ansvaret om stora delar i en spelartrupp blir sjuka? Det som också är oroväckande är antalet matcher som skall tryckas in i spelschemat. Det är uppenbart att det kommer slita på spelarna och utsätta dem för större påfrestning och skaderisk.

Spelares åsikter

Jag vet sedan tidigare att många spelare inte ens vill delta i CHL. Det finns de som anser att det är en ”onödig” turnering. Vi har också fått bevittna en hel del skador – somliga mer allvarliga än andra. En del har åsikten att det är bra att synas i Europa, medan andra tycker att det kan kvitta. Personligen har jag inget intresse för CHL. Jag tycker det är viktigare att fokusera på SHL säsongen 20/21. Det är trots allt ett mycket speciellt år med mycket som är annorlunda, men framförallt är vi mitt uppe i en pandemi.

Anhöriga

Det kan låta konstigt, men hur mycket har anhöriga att säga till om här? Jag vet anhöriga som är rädda för vilka konsekvenser det kan få framöver. Det finns anhöriga som är högrisk och som är oroliga för sin familj. Som anhörig själv till en spelare så måste jag säga att jag känner mig inte bekväm med situationen. Framförallt inte sedan det blev offentligt med att halva laget i BIK Karlskoga är smittade. Det som känns oroväckande är att även fullt friska människor verkar kunna bli dödssjuka. Det finns inte längre några garantier bara för att du är bra tränad. Nu har ju tom barn blivit väldigt sjuka, så det finns inte ens en garanti för att inte de blir sjuka.

”Stoppa pressarna”

Nä ”stoppa pressarna” och satsa enbart på SHL och övrig svensk hockey. Riskera inte lagens hälsa och den ökade risken för smittspridning. Är det inte onödig risk att ta, så säg! 2020 både är och kommer fortsätta ett annorlunda år, men snälla tänk till en extra gång – är det verkligen värt det?

Vid tangenterna // Anna Johansson

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN