JOHANSSON: Så slutar SHL-tabellen 20/21

Tänkte ge er min tro på hur SHL-tabellen slutar säsongen 20/21

Vi börjar med plats 14 och tar oss upp till plats ett, där jag även kommer ge en liten kommentar om respektive lag.

14. Oskarshamn

Har en målvakt i Tex som jag är väl förtrogen med sedan hans tid i IK Pantern. Han har en väldigt hög lägstanivå, men har dessvärre haft en del skadeproblem. Ny huvudtränare i Martin Filander – tidigare ass coach i Malmö Redhawks. Hur kommer han axla denna uppgift som huvudtränare i ett seniorlag är svårt att säga, men alla ska väl börja någonstans. IKO har också tagit in Mattias Tjärnqvist som jag tycker känns som ett spännande val. Han känns för mig som väldigt stabil och har erfarenhet från att själv ha spelat i NHL och SHL. Jeff Jacobs är även han ny ass coach. Honom stötte jag på en del när han var ass coach i Modo till Björn Hellqvist.

13. Leksand

Tyvärr tror jag att Leksand hamnar under sträcket för kval. Tycker det varit mycket turer kring det laget de senaste åren. En spelare som jag förväntade mig mer av förra säsongen var Zackrisson. Kommer han få ut mer av denna säsongen, eller kommer han mest stå i fokus när han sparkar omkull soptunnor? Frustration och känslor går inte alltid att styra. En spelare som jag tycker ska bli intressant att se är deras nyförvärv Paajanen. En spelare som haft ett hyfsat poängsnitt i den finska ligan. Blir det en hit eller shit på honom tro? Finska spelare har verkligen en förmåga att antingen blomma ut i svensk hockey, eller så blir det raka motsatsen. Annars blir det till att hålla ögonen på Cehlárik som är tillbaka i svensk hockey efter att testat på NHL/AHL i några år.

12. Linköping

Ett lag som en del år har haft ett bra lag på pappret, men som aldrig lyckas få ut det bästa av laget på isen. En spelare som kanske kan lyfta det laget är Marcus Ljung – tidigare i Djurgården och HV i SHL. Har haft en hyfsad poängskörd de senaste två säsongerna. Han tror jag kan bli en fin lekkamrat till Broc Little – om de nu matchas ihop vill säga. Ny målvakt i Niklas Lundström närmast från Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Frågan är vem som skall ta plats sidan om honom nu när Jonas Gustavsson bestämt sig för att ta ett break från hockeyn på obestämd tid.

11. Skellefteå 

Skellefteå är ett lag som jag upplever att man aldrig vet riktigt var man har. Det kan vara höga berg och djupa dalar. En spelare som ska bli spännande att se är Jonathan Johnsson som gjorde hela 79 pinnar på 52 matcher förra säsongen. Frågan är bara vem han ska ha som lekkamrat, då Skellefteå känns som ett väldigt ungt lag med många spelare som kommer från juniorhockeyn.

10. Örebro

Örebro – där har jag många fina minnen från Martins tid när han spelade där. Ser ut att ha fått behålla många av spelarna från förra säsongen. Ett nyförvärv är Borna Rendulic – en spelare från Kroatien. I min bok ett något märkligt nyförvärv – sett till hans poängskörd och tidigare lag då – MEN han kan kanske ändra min uppfattning, vem vet? Jag ser fram emot några heta möten mellan Örebro & Färjestad.

9. Malmö

Redhawks fick låna Händemark i början av säsongen då han egentligen skulle varit över i NHL. Det tror jag blir värdefullt för dem. Frippe som han kallas träffade jag när han spelade i IK Pantern. En fantastisk spelare både på och utanför isen. En spelare som VD Sylvegård inte ville ha från början när de frågade om Pantern kunde vara dem behjälpliga med spelare pga skador. Bröderna Westerholm och Sylvegård spelade ihop under träningsmatcherna och det kan man likna med när tanterna kör över hälarna med kundvagnen när man är och handlar. Alsenfelt i kassen – frågan är hur långt det räcker i år.

8. Växjö

Erik Källgren tillbaka efter en kort sejour i Finland. Hur långt räcker detta målvaktspar med Fasth och Källgren? Rosén och Gynge känns som pjäserna som skall bära detta lag. Dock tror jag Växjö kommer få en tuff säsong då deras lag känns ganska så klent – kommer de motbevisa mig?

7. Brynäs

Brynäs – ett lag som haft det lite knackigt ett par år. Lite nytillskott denna säsongen, bla Andrén i kassen. Honom träffade jag när han spelade i Pantern. En fantastisk målvakt när han får det att stämma. Kommer närmast från Växjö och kanske kan miljöombytet ge honom en nystart. Patrik Berglund – en skaplig förstärkning med en stor meritlista – senast i Djurgården. Ska bli intressant att se vad han kan åkomma i Brynäs. Nytt tränarpar i form av Peter Andersson och Viktor Stråhle – de två klingar oroväckande ihop. Två stycken med ett sjuhelvetes temperament vid en eventuell förlust – hårtorken kan komma att gå varm.

6. Djurgården

Josefson är tillbaka efter ännu en skada – tyvärr är han väldigt skadebenägen. Det kommer behövas en skadefri Jacob för att klättra i tabellen. Armalis ny målvakt – tidigare i Skellefteå. Frågan är om han är tillräckligt bra bakom Svedberg? Annars har Djurgården många tongivande namn i laget – Guter, Hank The Tank (Eriksson), Bergfors, Axelsson mfl, men frågan är; hur långt det räcker?

5. HV71

HV- ett lag som alltid är med och krigar i toppen av tabellen. Gjorde av med två trotjänare inför denna säsongen i form av Sundh och Thörnberg. HV71 är ett lag för mig som alltid skapar känslor då det ofta är lite småfult och irriterat när FBK och HV möts. Niklas Rahm är ny headcoach.

4. Frölunda

Jens Olsson och Robin Alvares till Frölunda – de två såg jag då inte komma. Annars har Frölunda många av sina etablerade spelare kvar i form av Lundqvist, Sundström, Lasu och Hjalmarsson. Målvaktssidan känns lite som ett frågetecken – Mattsson kan antingen spika igen helt, eller blir det raka motsatsen. Rubin har jag sett för lite för att uttala mig om. Ny ass coach i form av Burström.

3. Rögle

Bär emot att sätta detta lag så högt, men jag tror faktiskt att det kommer bli så. Tappade som väntat SHL:s bäste back 19/20 Kodie Curran inför denna säsongen. Enligt mig är ett oerhört stort tapp och jag kan inte se vem som skulle kunna ersätta honom. Annars är det Zaar,, Sjögren och Everberg som ska bära laget och med Rifalk i kassen kanske det kan räcka en bra bit.

2. Luleå

Här var jag i valet och kvalet om jag skulle sätta Luleå eller Färjestad. Hade man kunnat sätta två lag på plats ett så hade jag gjort det. Här finns numera en stor hemvändare i form av Klasen. En spelare som varit saknad för Luleåfansen då han är en stor profil. Luleå har känts som ett tungt lag att möta de senaste två säsongerna då de har varit en lagmaskin. Kommer laget fortsätta vara det även denna säsongen tro?

1. Färjestad

Ja men okej då – liiiite färgad, men faktum är att jag tycker Färjestad har ett oerhört intressant lag på pappret. Jacob Peterson har sett oerhört intressant ut på försäsongen. Sen gör det inte ont att Virtanen är tillbaka i laget. Färjestad kommer ha en oerhörd konkurrens på backsidan och är det något frågetecken i det laget så är det målvaktssidan. Kommer Arvid Holm ta ytterliga kliv denna säsong? Nygård kommer köra med Färjestad fram tills  Edmonton Oilers camp börjar inför NHL-säsongen. Lindqvist är tillbaka i full träning efter sin knäskada och tränar numera utan den gula tröjan vilket betyder att han är tacklingsbar.

Vid tangenterna// Anna Johansson

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN