Veteranen i Ottawa ser positivt: ”Han är en riktigt lurig spelare”

Han vet vad som krävs, han har gjort det förr, och står nu redo för att göra det för tredje gången. Den svenska backveteranen är värvad till Ottawa Senators som ska gå hela vägen. 

Den svenska veteranen, Johnny Oduya, valde inför NHL-säsongen 2017/2018 att skriva på för Ottawa Senators. Den kanadensiska huvudstadsklubben är den femte NHL-organisationen i ordningen för backen. 36-åringen kom till ett Ottawa som med stjärnbacken, Erik Karlsson i spetsen, går för att vinna Stanley Cup.

Oduya har sedan tidigare två Stanley Cup-titalar på meritlistan och ska nu hjälpa laget att gå hela vägen. Förra säsongens slutspel blev lite av en succé för ett Ottawa, som på förhand var totalt uträknat av de flesta experter. Nu menar backveteranen att laget försöker bygga vidare på fjolårets framgång.

  • Ja tanken är väl att fortsätta därifrån. Vi försöker ju alltid utvecklas och bli bättre. Vi kommer satsa på det och se vad som händer, säger Johnny Oduya till Hockeybladet.

Efter stjärnvärvningen – Ottawa satsar 

Att satsningen mot den mytomspunna Stanley Cup-bucklan är på riktigt i år, går inte att förneka. Inför lagets avresa mot Stockholm valde Ottawa och lagets General Manager, Pierre Dorion, att spetsa laget ytterligare. In kom den kanadensiska centern, Matt Duchene, från just Colorado Avalanche, som en extra krydda inför Global Series. Med Duchene i laget, anser Oduya att laget fått in en spelare i truppen av hög kaliber som har det lilla extra.

  • Vi får in en väldigt skicklig spelare, framförallt. Det ska verkligen bli kul att se när han kommit in i laget och systemet, det blir intressant.

Vad är det för kvalitéer ni får in i Duchene?
– Han är bra och stark med pucken och kan göra vändningar nere i anfallszon. Otroligt bra på att hålla i pucken med bra fart, det är en riktigt lurig spelare.

Viktig match väntar – efter långa resan 

Läget för Ottawa ser onekligen bra ut och laget ligger med stabilt i sin division efter 16 matcher. Under vistelsen i Sverige lyckades Ottawa knipa med sig fyra poäng hem till Kanada inför nästa match. Då står Pittsburg Penguins på schemat, vilket är en viktig batalj enligt backveteranen.

–  Först ska vi försöka komma in rytmen igen med rätt tidszon och vila upp oss så mycket det går. Det blir mycket slitage när man åker så långa resor och flyger över flera tidszoner. Sen har vi Pittsburgh hemma som är väldigt viktig match för oss.

Sejouren hemma i Stockholm, blev dessutom en upplevelse som den ödmjuke Oduya sent ska glömma. För laget, och för honom själv personligen, blev det hela en succéartad tillställning.

–  Det händer inte så ofta att jag gör mål, så det är kul och speciellt att det blir här hemma också. Det var en grym upplevelse att få komma hit och spela och få vinna två matcher med grabbarna.

Hur högt rankar du detta på din NHL-karriär?

  • Det är självklart högt. Det är inte ofta man få chansen att spela inför sina nära och kära, avslutar en nöjd Johnny Oduya.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN