HEDLUND: Spökarenan inifrån – tomt, nymålat och match

Hockeybladet är på plats i ett tomt Hovet där det spelas SHL-hockey mellan Djurgården och Leksand ikväll. Normalt är det 8 094 åskådare på plats, ikväll är det noll.

Djurgården mot Leksand, det är ett klassikermöte i svensk ishockey som alltid lockar massor med åskådare. Det brukar mullra i den gamla betongen och det är matcher som båda lagen brukar prata om både innan och efter matcherna.

Den här säsongen är inte som alla andra, det är folktomt på Hovet. En arena som fräschats upp av ägaren Stockholm Live, de har bland annat uppdaterat kioskerna så att man kan beställa och betala från mobilen för att sedan hämta beställningen i en kiosk.

Spökarena

Trots att Globen lyser i Djurgårdens färger som sig bör när klubben spelar sina hemmamatcher på Hovet, är det inte som vanligt. Restaurangerna där fansen brukar samlas är stängda, det är inga förväntansfulla supportrar på Globentorget eller i kö vare sig i entréerna för hemmasupportrarna eller för bortasupportrarna. Det är öde, som om kriget varit på plats.

Väl inne på Hovet möts vi av ett nymålat golv, som knappt någon har gått på trots att både Djurgården och AIK spelar sina hemmamatcher här. Det enda som fångar uppmärksamheten när man kommer in i arenan är att det står TV-kameror i vissa utgångar till själva arenarummet. I pressrummet och på pressläktaren är det några få journalister på plats. Det enda som är som vanligt att det är två klassiska lag, Djurgården och Leksand på isen.

När matchen startar övergår allt till att bli så där öde igen. Du hör varenda skär spelarna tar, du hör skotten och snacket på isen, du hör till och med när spelaren tar emot en hård passning. Det är då jag blundar och drömmer mig tillbaka, som det ska vara, som jag hoppas att det kommer vara snart igen. En kokande arena med två klackar som gör allt för att överrösta varandra.

Håll i! Håll ut! – Snart kan vi vara här igen!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN