Svensk prisad som årets GM i amerikansk liga

En svensk är prisad som årets GM i den amerikanska ligan USHL. Han kom till organisationen 2015 och nu bär arbetet frukt.
– Kalle har bidragit till Fighting Saints framgång på isen, säger Brad Kwong.

Göteborgaren Kalle Larsson är prisad som årets general manager, GM i den amerikanska juniorligan United States Hockey League, USHL. Han kom till Dubuque Fighting Saints 2015, då som spelarchef. Sedan 2017 är den 38-årige svensken general manager i klubben.

– Utmärkelsen är ett resultat av många människors hårda jobb under en lång tid och det är kul att vår klubb blir uppmärksammad på ett så fint sätt. USHL är en bra liga och jag är tacksam att få möjligheten att jobba i en så bra klubb som Dubuque, säger Kalle Larsson till Hockeybladet och fortsätter:

– Jag har varit här över länge, men är givetvis stolt äver att vara svensk och hoppas vi får se fler européer i Nordamerikansk hockey på tränar/ledarnivå framöver.

Under åren har han byggt upp organisationen och denna säsong låg de bra till inför slutspelet när säsongen stängdes ner. Dubuque Fighting Saints hade hela fem spelare med i USHL:s allstarmatch.

– Kalle har bidragit till Fighting Saints framgång på isen. Han jobbar outtröttligt för att hitta de största talangerna, något vi i Dubuque haft turen att fått ha i organisationen, säger Brad Kwong, chef för Northern Lights Hockey LLC som äger Dubuque Fighting Saints.

Juniorliga

USHL bildades som seniorliga 1947 och fanns fram till och med 1979, då ombildades den till juniorliga. Den mest kände spelaren i USHL är Gordie Howe. Idag är det 16 lag i ligan och den gångna säsongen spelade åtta svenska spelare i ligan.

Ingen spelare får betalt för att spela i USHL, då många av spelarna går vidare till collegespel.

Svenske Kalle Larsson startade sin ledarbana i den tredje NCAA-divisionen 2010/2011 till mars 2014 då han gick över till USHL och assisterande GM i Sioux City Musketeers. Han har Järnbrotts HK som moderklubb och spelade för klassiska Göteborgsklubben Bäcken under en säsong.

NHL en dröm

Larsson skulle inte ha något emot att komma till en NHL-organisation i framtiden.

– Jag har som mål att jobba i bra klubbar, med bra människor – inte bara stirra mig blind på en nivå. NHL hade såklart varit kul, men det måste vara rätt fit.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN