Landeskog lyrisk – trots förlusterna

Gabriel Landeskog var ett av de stora affischnamnen för NHL Global Series inför matcherna i Stockholm. Hockeybladet fick en pratstund med Colorado-kaptenen strax efter dubbelmötet med Ottawa Senators.

Under helgen gick NHL Global Series av stapeln, vilket innebar två matcher mellan de svenskledda lagen Colorado Avalanche och Ottawa Senators. Matcherna spelades i Globen inför fullsatta läktare – och Colorados kapten Gabriel Landeskog, som är född och uppvuxen i Stockholm, ser tillbaka på veckan med glatt humör.
– Det här är något man kommer se tillbaka på och njuta av minnena lång tid framöver. Hela den här veckan lär vara en av de stora höjdpunkterna när karriären summeras, säger han.

Landeskogs mannar fick se sig besegrade med 4–3 (den första efter övertid) i båda matcherna, men Landeskog verkar inte alltför besviken på vistelsen i Stockholm.
– Baserat på resultaten är det inte bra nog, men baserat på upplevelsen har det varit helt otroligt. Hockeyfansen här i Sverige och alla som flugit över från Nordamerika har varit fantastiska.

Från botten till mitten

Colorado kommer ifrån en tung säsong. Den forna storklubben slutade sist i tabellen och uppvisade ett poängsnitt som är ett av de absolut sämsta i modern tid. Den här säsongen har dock inletts desto starkare och klubben från den lilla staden Denver i centrala USA återfinns i tabellens mellanskikte. Landeskog ser dock förbättringspotential. Inte minst efter mötena med Ottawa i Globen.
– Vi har visat gång på gång att vi kan slå bra lag och gjort det bra i så gott som varje match den här säsongen, men vi behöver bli mer rejäla i spelet. Ottawa gör det svårt för oss att lämna egen zon. Det är saker vi pratar om i omklädningsrummet, men vi går inte ut och presterar, säger han.

Stockholmssonen noterades inte för några mål i dubbelmötet, trots att han var nära vid ett antal tillfällen. Han är dock främst känd för sitt fysiska och uppoffrande spel – och i slutsekunderna av den andra matchen gav han publiken ett smakprov på just det.
– Bara känslor, egentligen. Skott från blålinjen och han puttar in mig i deras målvakt.

”Han” var storbacken Dion Phaneuf. Efter en stökig situation framför Ottawas mål när Colorado jagade kvittering fick Landeskog nog.
– Nån gång måste man säga ifrån, fortsätter Landeskog.

”Det har varit helt otroligt”

Colorado Avalanche anlände till Stockholm i början av veckan. Då det är Landeskogs hemstad såg han till att de fick ut det mesta av besöket i den svenska huvudstaden – när han inte umgicks med de allra närmsta.
– Egentligen är del väl mest att jag gett dem tips på saker att göra. Jag tog ut dem på käk i tisdags och visade dem runt litegrann. Gamla stan, Vasamuséet och lite sånt där, men jag spenderade en del tid med familjen också – vilket var skönt.

Både Colorado och Ottawa bodde på Grand Hotel, som ligger ett stenkast från slottet. På frågan ifall det blev stelt runt frukostbuffén gav Landeskog ett lugnande svar.
– Nej då. Vi är proffs allihop och även om man kämpar på isen mot varann så är det vänskap vid sidan av, säger han.

När han ska summera de bästa minnena han kommer ta med sig från veckan är svaret kort, men innehållsrikt.
– Att få komma hem och träffa familjen och vänner, samt visa lagkamraterna var jag kommer ifrån. Det har varit helt otroligt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN