Joe Sakic: ”Peter Forsberg är alltid upptagen men man vet aldrig”

Två Stanley Cup, ett OS-guld, ett VM-guld. Joe Sakic, nuvarande General Manager i Colorado Avalanche har en diger meritlista. För Hockeybladet summerar han NHL-helgen i Stockholm – som blev en enda stor succé.  

Det är nu en vecka sen NHL-cirkusen startade i Sverige, Stockholm och Globen. Den svenska huvudstaden fylldes av stjärnor, journalister och inte minst en mängd legender som var på plats. De två svenska forna superstjärnorna, Daniel Alfredsson och Peter Forsberg, fick den stora äran att släppa pucken innan match.

En annan som intog Globen var den kanadensiska superlegenden, och numera General Managern i Colorado Avalanche, Joe Sakic. Kanadensaren, Sakic, menar att hela helgen blev en enda stor succé.

  • Det var en mycket bra atmosfär kring hela helgen och även under matcherna, för båda lagen. Det var två grundseriematcher som betyder mycket för både Ottawa och Colorado som ville ha två poäng. Matcherna var därför mycket bra, förklarar Joe Sakic för Hockeybladet.

Helhjärtad satsning gav resultat 

Global Series, hade dessutom alla förutsättningar för att bli en lyckad tillställning. Båda matcherna var utsålda, trots att det svenska fotbollslandslaget spelade sin största match på flera år under fredagen. NHL lyckades vinna publiken, som också bjöd till före, under och efter match.

NHL valde dessutom att satsa helhjärtat på äventyret i Stockholm genom att plocka med hela artilleriet. Flera 100 människor reste med till Sverige för NHL-lagens räkning för att göra det som de gör varje dag under en säsong. Enligt Joe Sakic var det ingen skillnad alls då även den europeiska rinken minskades ner till NHL-mått.

  • Jag tycker inte att det var någon skillnad alls. Allt var som vanligt och rinken var av NHL-mått. Vi kom över hit och hade tillräckligt med tid för att göra oss redo för matcherna. Även när vi kommer hem har vi fyra dagar att vila upp oss på.

Joe Sakics lagkapten i Colorado Avalanche, Gabriel Landeskog, fick även han en helg att minnas. Sakic är helt säker på att hans kapten älskade att få spela i sin hemmastad inför sina vänner och familj.

  • Jag är helt säker på att han älskade detta. Jag tror alla svenskar tyckte det var häftigt att få spela två matcher på hemmaplan som gäller något.

Joe Sakic tror NHL återvänder

Sverige gjorde verkligen ett stort intryck på NHL och högsta bossen i ligan, Gary Bettman. Trots de dyra biljettpriserna kom folk till matcherna och Bettman har redan öppnat för en snabb återkomst i Sverige inom den närmsta tiden.

Inte heller Joe Sakic ser någon anledning för NHL att inte återvända till ett land, vars hockeymarknad uppenbarligen har vad som krävs. Sakic förstår Bettman och hyllar Sverige för landets hockeykultur och förmåga att få fram skickliga spelare och superstjärnor år efter år.

  • Det är en fantasitisk hockeykultur i Sverige. De har så många fantastiska spelare och fina människor här som är trevliga. Sverige vet verkligen vad de gör när de utbildar hockeyspelare.

Jag såg att du pratade med Peter Forsberg, försöker du få in honom i organisationen?

  • Haha, det är alltid trevligt att träffa Peter. Men Peter är alltid så upptagen och nu har han barn. Men man vet aldrig, någon dag kanske han kommer, det vore bra, avslutar Joe Sakic kryptiskt till Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN