Svenske NHL-målvakten har regnbågsflagga på hjälmen

Buffalo Sabres svenske målvakt Anders Nilsson tar ställning i HBTQ-frågor genom att sätta en regnbågsflagga på sin hjälm.

– Jag har några homosexuella vänner och det har inte varit lätt för dem att växa upp, säger Anders Nilsson.

Anders Nilsson inspirerades av Edmontons aktion för att öppna ögonen för HBTQ-frågor förra säsongen. Nu har Buffalomålvakten markerat sin ståndpunkt i frågan och satt regnbågsflaggan bak på sin målvaktshjälm.

Förra året spelade Nilsson i Edmonton, som var första klubb att använda sig av pridesymbolen som tape under skills competition. Nu har han symbolen på sin hjälm.

– Vi öppnade ögonen i Edmonton förra året och i somras sa jag till mig själv: Varför inte bli den förste målvakten som har det på hjälmen för att öppna fler ögon, säger Anders Nilsson till Buffalo News.

Hyllas för regnbågsflagga

Nu hyllas Nilsson för sin aktion från flera håll. Organisationen You Can Play menar att det är en mycket viltig gest från den svenske målvakten.

– Det är viktigt för NHL, det betyder att de har skapat en miljö där åtminstone en av spelarna känner sig trygg nog att uttrycka sina känslor frågan. Samtidigt som ligan stöttar honom, säger Wade Davis chef för You Can Play och fortsätter:

– Det betyder också att den utbildning som NHL ger sina spelare ger en växande medvetenhet i frågor som berör alla, inte bara inom HBTQ-rörelsen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN