RÖSTA: Vilket är ditt bästa guldminne med Tre Kronor?

Vilket är ditt bästa guldminne med Tre Kronor? Hela elva gånger har de svenska spelarna fått guldmedaljerna kring halsen och fått höja mästerskapspokalen. Nu ska du bestämma vilket guld som är favoritguldet.

Med ett stundade Hockey-VM runt hörnet brukar gamla minnen väckas till liv hos många svenskar, men vilket är ditt bästa guldminne. Tre Kronor som vunnit VM-guld hela elva gånger, har verkligen skapat magiska idrottsögonblick vid ett flertal tillfällen som för evigt kommer vara inskrivet i historieböckerna.

Självklart är alla guldmedaljer lika mycket värda, ett guld är ett guld så är det. Men visst har man olika minnen från olika tillfällen. Tre Kronor har lyckats gå hela vägen både som favoriter och underdogs. Man har stått för minnesvärda insatser som lag, men även spelare har blivit ihågkomna för sina aktioner.

Senaste guldet 2018

Sverige har ju som sagt vunnit hockey-VM hela elva gånger. Man tog sitt första guld 1953 och den senaste guldmedaljen kom i Danmark 2018, när man slog Schweiz i finalen. Denna gång spelas VM i Lettland och ska man se till truppen är den kanske inte lika namnstark som den varit tidigare turneringar. Men ingenting är omöjligt och om Sverige lyckas prestera på max är det många lag som ska se upp för Tre Kronor.

Rösta på din favorit

Nu är det dags att vara lite nostalgiska och här nedan kan du rösta på det du tycker är de mest minnesvärda guldet genom tiderna. Var det 1991 när man spelade hem guldet i Finland? eller var det 1998 när man vann i Schweiz? Tillfällena är många och glädjen man får uppleva vid ett guld är svårslaget. Vem vet, kanske får vi uppleva dussinet fullt om knappt tre veckor.

Vilket är ditt bästa guldminne med Tre Kronor?

View Results

Loading ... Loading ...

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN