SHL: Bäst två säsonger i rad – nu blir det slutspel också!

Han är bäst två säsonger i rad enligt Hockeybladets läsare. Nu får vi äntligen höra Patrik Westberg i slutspelet också.
– Yes, Patrik kommer att tillhöra gänget som kommenterar SM-slutspelet i vår, säger Rickard Segeborn till Hockeybladet.

Patrik Westberg är den bästa kommentatorn på C More, nu är han det två säsonger i rad enligt Hockeybladets läsare. Förra säsongen fick han hela 41 procent av Hockeybladets läsarröster. En siffra som krossas i år. Hela 55 procent av de som röstat tycker att Westberg är bäst, det är fler än vad de övriga kommentatorerna drog ihop. Det är en något chockad kommentator som Hockeybladet får tag på.

– Ja, vad säger man… Så många som röstat och att jag då får 55 procent av rösterna är ju såklart svårt att ta in, säger Patrik Westberg till Hockeybladet

Känslorna går upp och ner

För Westberg var gårdagen en omtumlande dag med både sött och salt. Dels åkte yngsta dottern hem till London efter ett par månader hemma i Sverige. Sen får han beskedet av Hockeybladet att han både är den bästa kommentatorn och även att han får vara med även när ”transportsträckan” är slut.

– Man är ju såå blödig när det handlar om sina barn, så många tårar och tröst av äldsta dottern präglade dagen så när man då får trivsamma besked att jag har fått flest röster och i samma veva beskedet att jag ska få vara med i slutspelet, då var det nära att tårarna började rinna igen, sa jag att man blir blödigare för varje år som går, haha!

Supportrarna brinner

Varför han är den mest poulära kommentatorn har han själv svårt att sia om, han hoppas att de tycker att han är påläst och engagerad när han kommenterar

– För mig har det varit än viktigare att verkligen vara påkopplad vid varje enskild match då pandemin gjort förutsättningarna helt annorlunda men supportrarna brinner för sina lag lika mycket oavsett om dom får komma in på arenan eller som nu tvingas sitta hemma och följa matcherna via TV.

Äntligen slutspel

Den omåttligt populäre Westberg har i flera åsidosatts efter grundserien och flera gånger har det varit upprorsstämning i olika hockeygruppen på sociala medier. Förra säsongen när ställdes slutspelet in var han inte en av de som skulle vara med och kommentera det.

När Hockeybladet kontaktade de ansvariga för kommentatorerna i slutspelet nåddes vi av beskedet att Patrik Westberg är en av de som kommer att få kommentera slutspelet, det trots att inte allt är klart än.

– Vi har inte satt kommentatorsbemanningen exakt än, då det finns många osäkerhetsmoment, men yes, Patrik kommer att tillhöra gänget som kommenterar SM-slutspelet i vår, säger Rickard Segerborn exekutiv producent för hockeyn på C More och TV4 till Hockeybladet.

Det beskedet gläder många hockeyälskare och Westberg själv ser fram mot det stundande slutspelet.

– Såklart känns det jäkligt kul, slutspel är ju det allra mumsigaste. Allt ställs på sin spets och betydelsen av varje match för både klubbar och deras supportrar är enorm, det är idrott när den är som bäst och att få vara med och känna av en atmosfär där så lite skiljer mellan himmel och helvete, det är vad jag kallar trivsamt och det är då man är så glad för att man älskar idrott.

Till sist

Patrik Westberg har en hälsning till Hockeybladets läsare som röstat fram honom som den bästa kommentatorn två säsonger i rad. Kanske framförallt i år då han fullkomligt krossade allt motsånd.

– Tack! Att bara säga tack känns ju lite futtigt men, TACK alla som tagit sig tiden och engagerat sig för att rösta, och att så många röstat på mig är som en varm smekning för själen. Det sista va nog lite väl pretto men va fasen, jag är ju så glad, avslutar han.

Vem är den bästa hockeykommentatorn på C More?

 • Patrik Westberg (55%, 3 617 Votes)
 • Lasse Granqvist (17%, 1 124 Votes)
 • Lars Lindberg (10%, 680 Votes)
 • Lena Sundqvist (7%, 482 Votes)
 • Åke Unger (3%, 218 Votes)
 • Björn Oldéen (3%, 191 Votes)
 • Johan Edlund (2%, 115 Votes)
 • Stefan Klemetz (1%, 70 Votes)
 • Björn Geijer (0%, 28 Votes)
 • Linus Eklund (0%, 23 Votes)
 • Jörgen Larsson (0%, 22 Votes)
 • Tobias Carlsson (0%, 11 Votes)
 • Richard Hermansson (0%, 9 Votes)
 • Peter Backe (0%, 6 Votes)

Total Voters: 6 596

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN