STIGA i ny tappning

Alla hockeyintresserade har väl spelat det någon gång. Och har man mot förmodan inte spelat det så har man åtminstone hört talas om det. Jag pratar såklart om STIGAs klassiska bordshockeyspel.

STIGA lanserade det första spelet redan på 1950-talet och alla vet väl glädjen som infann sig när ett bordshockeyspel från STIGA hade införskaffats till födelsedag eller som julklapp. Från början var det en legend som bidrog till spelets framgång. Det var nämligen ingen mindre än Sven Tumba som var frontfigur för spelet. Då kallade man spelet för TUMBA HOCKEY. I ett mejl till Hockeybladet.nu berättar produktchefen på STIGA Sports Fredrik Berntsson att man nu förnyar spelet och nu kommer man använda sig av en motsvarighet till Tumba.

Peter ”Foppa” Forsberg ny frontfigur

Istället för Sven Tumba så blir det nu Peter Forsberg som blir frontfigur för spelet. Det behövs ingen längre presentation av ”Foppa” såklart. Han var överst på STIGAs önskelista när det kom till namn som skulle bli en del av den nya tappningen av spelet.

För mig var det en stor ära att bli tillfrågad. Jag har alltid själv gillat att spela bordshockey och tyckte väl egentligen inte att man skulle ändra på alltför mycket, vare sig i spelarnas funktion eller utformningen av spelet. ”Never change a winning team”, säger Forsberg i mejlet.

8 oktober släpps det nya spelet

Om bara fem dagar lanseras det nya spelet. Några förändringar har det blivit trots att man inte ska ändra på ett vinnande lag enligt ”Foppa”. Exempel på det är att designen är mer modern, isen tjockare och materialet förädlat. Allt i intimt samarbete med Peter Forsberg. Namnet på det nya spelet? Play Off 21.

Spelet finns att köpa i vanliga leksaksaffärer och på nätet via www.stigagames.com

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN