Förre storstjärnan avslutar karriären i moderklubben

HC Flyers från Karlskoga bjuder imorgon in till ”Christian Berglund Night”, där nummer 17 ska hissas i Nobelhallen. Christian Berglund sätter punkt för karriären med en sista match för moderklubben, ackompanjerad av Rickard Wallin och Jonas Frögren.

På lördag är det dags för ”Christian Berglund Night” i Karlskoga. En av stadens allra största ishockeyspelare hyllas av sin moderklubb Karlskoga HC, som numera går under namnet HC Flyers. Han kommer spela sin sista match när Karlskoga-laget möter Fagersta AIK i division två och även få se sin tröja med nummer 17 hissas till taket.

Huvudsaklig initiativtagare till det hela är Anders Johansson, som är ordförande i klubben.
– Christian har sagt i 15 år att han vill avsluta karriären i Karlskoga HC. Till en början var tanken att han skulle spela en hel säsong med oss, men nu har han ett liv efter hockeyn med civilt jobb och familj så nu gör vi såhär istället, säger han till Hockeybladet.

Hur är känslan inför evenemanget?
– Lite nervöst. Det är ju ideella krafter som jobbar inom föreningen, men alla gör ett fruktansvärt bra jobb. Vi har en dynamiskt och drivande styrelse och vi får ofta höra utifrån att vi känns väldigt professionella för att vara en division två-klubb, säger han.

Bästa vännerna är med

Två av Christians bästa vänner och vapendragare från tiden i Färjestad kommer också att finnas med under matchen. En på isen och en i båset.
– Rickard Wallin och Jonas Frögren kom till Färjestad samtidigt som Christian och de har alltid varit goda vänner, så Christian ville ha med dem. ”Walle” kommer att spela matchen medan Jonas tar plats i båset som assisterande tränare. Anledningen till det är att ”Frögga” avslutade på liknande sätt med sin moderklubb Ludvika tidigare i vinter, så han vill låta det vara hans sista match, förklarar Anders.

Störst genom tiderna

Christian Berglunds betydelse för Karlskoga HC/HC Flyers vet knappt några gränser, menar Anders.
– Jag har svårt att se någon gå om honom som vår mest betydelsefulla och största spelare. Det är han och Bengt-Åke Gustafsson som är de största någonsin inom Karlskoga-hockeyn. Christian är otroligt ödmjuk och sätter verkligen prägeln på människorna i föreningen.

Evenemanget börjar klockan 17.00 på lördag och nedsläpp sker runt 17.30. Allt går att följa på https://khc.solidtango.com.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN