Stjärnan talar ut: ”Det har varit en omtumlande vecka”

Han var huvudpersonen i den bytesaffär som hällde tonvis av extra krydda till NHL-mötena i Globen. Hockeybladet har träffat Matt Duchene, som debuterade för Ottawa – mot sitt gamla lag Colorado.

Mindre än en vecka innan matcherna i Globen mellan Colorado Avalanche och Ottawa Senators slog en bomb ner i hockeyvärlden. Colorados storstjärna Matt Duchene lämnade isen mitt under lagets match mot New York Islanders. Anledningen? Han hade blivit trejdad – till Ottawa.

De två matcherna i Stockholm blev, med andra ord, väldigt speciella för den kanadensiska centern. Speciellt med tanke på att Ottawa vann två gånger om mot hans forna lagkamrater.
– Givetvis känns det bra med två segrar. Det har varit en galen vecka sedan trejden. Det ska bli skönt att komma hem och andas lite och träffa min fru och min hund igen och börja stadga mig i Ottawa, säger han.

Sverigebekanting

Under den senaste NHL-lockouten spelade Duchene 19 matcher för Frölunda i SHL, så han är välbekant med Sverige. Vistelsen i landet blev ett kärt återseende för honom.
– Det har varit kul! Jag har varit i Sverige många gånger och Stockholm är en kanonstad som alltid är ett nöje att besöka. Människorna är härliga och jag har verkligen haft en bra vecka här.

På frågan om vad han kommer minnas från den senaste veckan lyser han upp i ett leende.
– En hel del! Det är första gången jag blir trejdad och att få inleda med ett dubbelmöte mot mitt gamla lag är självklart speciellt, säger han och fortsätter:

– Ottawa är ett lag som jag är väldigt glad över att få vara en del av, speciellt efter hur vi spelade ikväll. Jag vet inte riktigt hur skottstatistiken slutade, men vi förde matchen från början till slut och det var en enastående insats från vår sida.

”Omtumlande vecka”

Att bli bortbytt för första gången i karriären samma kväll som Colorados flyg till Stockholm skulle avgå och istället få sätta sig på ett flyg till Ottawa innebar snabba ryck. Dagen efter väntade ett flyg med nya laget till Stockholm, istället.
– Jag kommer nog sova fem dagar i sträck efter det här när jag kommer hem. Det har varit en omtumlande vecka. Ikväll kändes det mycket bättre än igår och det är helt sjukt att jag inte gjorde mål, men som tur var behövdes det inte, säger han.

Han följde Colorado Avalanche redan som ung och blev draftad av favoritlaget 2009. Senaste året har han dock omgärdats av trejdrykten och bad till slut själv om att bli trejdad. Att, ironiskt nog, få Ottawa-debutera mot laget han själv representerade för en vecka sedan – och nästan nio år tillbaka – var givetvis en annorlunda situation.
– Det är lite konstigt, men samtidigt har jag ju spelat mot dem alla i andra sammanhang. Att möta ett lag som bär den tröja jag själv burit i nästan nio år medan jag bär en annan känns givetvis väldigt annorlunda, men jag är väldigt glad över att få spela i det här laget. Ottawa är ett grymt lag och det känns till och med som att vi är bättre än vad jag väntade mig, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN