VM 2019: Stjärnan utslagen, nu kan han ansluta till Tre Kronor

0
2298
Foto: Bildbyrån
Det blev en högdramatisk match i natt i Stanleycup-slutspelet med Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche och Erik Karlssons San José Sharks. Där den sistnämnde gick segrande ur striden. 

Game seven i Kalifonien i natt mellan Avalanche och Sharks där de stora svenska stjärnorna deltog. Gabriel Landeskog och Erik Karlsson. Det blev Karlssons Sharks som vann med 3-1 och därmed gick de vidare till conferencefinal efter 4-3 i matcher.

Kan ansluta till VM-Truppen

Gabriel som nu är utslagen har tidigare under året hintat om att han vill spela ett världsmästerskap igen – är nu tillgänglig för Grönborgs trupp. Att dessutom Rikard lämnat ett ”A” tillgängligt i truppen till VM spär på spekulationerna om att han hoppades på Landeskog i Bratislava.

Praxis brukar vara att spelarna får landa lite i att de är utslagna och just nu är det natt i Colorado vilket betyder att det lär vänta tills i kväll eller under morgondagen innan vi vet om Landeskog kommer till Slovakien eller inte.

Vann VM-Guld 2017 

”Gabbe” vann som bekant guldmedaljen 2017 och kan nu om han ansluter vinna sitt tredje i karriären. 26-åringen vann även VM-Guld på hemmaplan 2013. Under denna säsong var kaptenen grundbulten till Colorado gick till kvartsfinal i Stanley Cup och med sina 75 poäng på 73 matcher kommer han att bli riktigt värdefull i Grönborgs trupp – om han tackar ja.

 

Fakta Gabriel Landeskog 

Född: 23 November 1992 i Stockholm
Moderklubb: Hammarby IF
Draftad: Första rundan 2011 av Colorado Avalance
Position: Forward
Poäng i NHL: 416 på 579 matcher
Nuvarande klubb: Lagkapten för sjunde säsongen i rad i Colorado Avalanche

<< Läs mer om Tre Kronors trupp här >>
<< Så spelar Tre Kronor i VM >>

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

fjorton − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.