JUBILEUMSDERBYT: 99 matchers statistik

Äntligen dags för E4 derby igen. De två rivallagen möts ikväll i Jönköping för att göra upp om tre viktiga poäng. Varken Linköping eller HV71 kommer från positiva formkurvor och är i stort behov av tre poäng. Vilka tar hem segern? Den här märkliga statistiken berättar om hur otroligt jämnt det varit mellan lagen genom tiderna. 

JUBILEUMSDERBYT: 99 matchers statistik – Ikväll smäller det. Äntligen är det dags för E4 derby mellan rivallagen HV71 och Linköping. Som alltid lär det bjudas på heta känslor och hårt arbete i egen zon. Dessutom saknar båda lagen en varsin spelare då både Anthony Camara i HV71 och Adam Ginning i Linköping är avstängda från spel. Är du nyfiken på det kommande slutresultatet?

JUBILEUMSDERBYT: 99 tidigare matchers statistik

Ikväll spelar rivallagen sin 100:e match mot varandra. Har du funderat på hur tidigare matcher sett ut? Vi presenterar den nästan galet jämna siffrorna mellan lagen. Notera att om HV71, som ligger bättre till i årets tabell än Linköping, vinner kvällens möte innebär det att båda lagen vunnit och förlorat 47 matcher var. Det är näst intill osannolikt att två lag med denna typ av rivalitet har möjligheten att mer eller mindre avsluta ett jubileum som med samma siffror.

Lag GP V OT L Mål Insl. Mål
1. LHC 99 47 6 46 279 269
2. HV71 99 46 6 47 269 279

En fördel till ”Cluben”

Inför kvällens match har HV71 spelat 50 hemmamatcher och Linköping 49. Något som är en aning udda då HV71 ikväll spelar på hemmaplan. Det innebär alltså att efter lagens 100:e match mot varandra har HV71 spelat 51 matcher på hemmaplan och Linköping endast 49 matcher. Statistiken talar dessutom för att Linköping kommer ha fördel i målvaktsarbetet då laget generellt håller fler nollor mot HV71 på bortaplan. Hela sju nollor har inkasserats på bortaplan för Linköping och endast tre nollor har inkasserats av HV71 på hemmaplan mot Linköping.

HV71:s bäst i övertid 

Den största bortasegern Linköping haft mot HV71 innebar att laget vann med siffrorna 8 – 0. HV71 har inte riktigt lyckas komma upp i liknande siffror men har trots allt vunnit mot Linköping på hemmaplan med övertygande 5 – 0. Den match där flest mål gjordes var den 21 november 2006 då lagen totalt gjorde 14 mål och vinsten gick till HV71 efter slutresultatet 8 – 6. Går kvällens match till övertid är det störst möjlighet för HV71 att plocka två poäng men går den däremot till straffar så talar inte statistiken för något av lagens fördel eller nackdel. Det är alltså otroligt jämnt även där!

Tidigare jubileumsmötet

Förra gången ett jubileumsmöte skedde i Jönköping mellan lagen var det detta mäktiga möte. Matchen spelades utomhus och besöktes av dryga 18 500 människor. Trots det målsnåla resultatet på 1 – 0 till Linköping var det ett mycket effektfullt möte med häftiga tifon och bra stämning. Tror ni något liknande kommer ske ikväll?

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN