CHOCKEN: Guldmedaljören återvänder till SHL

SM och VM-guld medaljören har haft det tufft i NHL. Allra senast rapporterades det om att han avstått från träning med laget och där med blivit utan lön. Ikväll bekräftades det att han återvänder till SHL, men inte till den klubb de flesta räknade med. 

Den skandalomsusade spelaren har haft mycket skriverier kring sig de senaste åren. Från att ha kastat sin silvermedalj till publiken efter en förlorad final till att ha aktivt ratat en av världens mest respekterade lag i NHL. CHOCKEN: Guldmedaljören återvänder till SHL, men till ett helt annat lag än vad som väntades.

CHOCKEN: Guldmedaljören återvänder till SHL

I ett pressmedelande på sin hemsida kunde HV71 idag presentera ett nyförvärv. Det är inte vem som helst som återvänder till SHL-klubben utan det är den forne guldhjälten Lias Andersson. Efter att relationen mellan Andersson och NHL-laget New York Rangers blivit kylig väljer nu klubben att låna ut Andersson till HV71. Kanske inte så chockerande för fansen i Jönköping, men sannerligen ett mycket illa sittande beslut för de som håller på Frölunda. Lias Andersson kommer att avsluta säsongen tillsammans med SHL-klubben.

– Jag är tacksam över att det gick att lösa på ett så bra sätt och ser fram emot att dra på mig HV-tröjan igen. Jag har många bra minnen från min tid i HV71 och ska göra allt jag kan för att klubben ska nå framgång, säger Lias Andersson på HV71:s hemsida.

Tufft i New York Rangers 

Lias Andersson är redan VM-guldmedaljör, SM-guldmedaljör samt JVM-silvermedaljör trots sin unga ålder. Tidigt i karriären reste han över Atlanten för att ansluta till NHL-laget New York Rangers som han tidigare blivit draftad av. Andersson debuterade i A-laget men fick aldrig en riktigt stabil roll i laget. Detta innebar att han snabbt skickades ner till farmarligan AHL. Det gillade inte Andersson som efter detta bekräftade att han ville lämna laget.

HV71 lyckades knipa Andersson framför Frölunda

Hans pappa, legenden Niklas Andersson, finns upphissad i taket i Frölundas hemmaborg. Lias Andersson själv är uppvuxen strax utanför Göteborg och har alltid sett laget som sitt förstahandsval. Men när det blev dags för hockeygymnasium valde Andersson istället för Frölunda att flytta till Jönköping och ansluta till HV71. Detta resulterade i ett SM-guld och stora framgångar i ”Bumbi-ligan” tillsammans med kollegorna Filip Sandberg och Mattias Tedenby. Efter guldet lämnade Andersson, inte oväntat, för sin ”moderklubb” Frölunda. Det blev dock endast dryga halva säsongen för Lias som efter spel i JVM lämnade för NHL. Men nu är han alltså tillbaka i SHL igen, men inte i Frölunda, utan tillbaka till Jönköping och HV71.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN