VÄXJÖ-SILLY: Landslagsbacken första nyförvärvet

Växjö presenterar en riktig klassvärvning som första nyförvärv för säsongen. MrMadhawk var först ut att avslöja att den välmeriterade backen med nio säsonger och 354 matcher med Skellefteå var aktuell för Växjö. Nu på onsdagskvällen presenterades han som Växjös första nyförvärv för kommande säsong.

Niclas Burström har gjort 44 framträdanden i Tre Kronor-tröjan. På meritlistan har han även ett VM-brons, två SM-guld, fyra SM-silver samt ett individuellt i Salming Trophy som han fick äran att ta emot efter säsongen 15/16 som är ett pris som delas ut till Sveriges bästa back utanför NHL.

Burström har representerat Skellefteå AIK i nio hela säsonger. Många tror att Burström endast representerat Skellefteå i svensk hockey, men faktum är att han under en kort sejour säsongen 09/10 blev utlånad från Skellefteå till just Växjö som då spelade i Allsvenskan och nu är det alltså dags att återvända till Småland igen.

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson om nyförvärvet:

– Niclas Burström har ända sedan han lånades in till oss säsongen 09/10 varit något av en favoritspelare för mig. En spelare med fantastiskt blick och en konstant vilja att vinna varje situation ute på isen. Det ska bli grymt kul att jobba med Niclas igen och tillsammans ytterligare höja hans och vår nivå.

Niclas Burström kontrakt är skrivet på 3 år.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN