Västergötland/Bohuslän vinner Stålbucklan!

I helgen så avgjordes tjejernas motsvarighet till TV-pucken, Stålbucklan, i Örnsköldsvik. Det var Västergötland/Bohuslän som gick rent i slutspelet.

I kvartsfinalerna så var det uddamålet som avgjorde i tre av mötena. Kvartsfinalen som slutade 5–2 var den mellan hemmadistriktet Ångermanland och Östergötland. Sedan slog Västergötland/Bohuslän-Dalsland Småland med 2–1, Stockholm gick på pumpen och förlorade mot Gästrikland/Hälsingland med ynka 0–1 och sedan slog Södermanland motståndarna Västerbottten med 2–3 på straffar innan semifinalerna inleddes.

Hemmadistriktet utslaget

Först ut var hemmadistriktet Ångermanland mot Västergötland/Bohuslän-Dal. Det var likaläge efter första men Ångermanland släppte in tre mål i andra och 5–2 blev slutresultatet i Västergötland/Bohuslän-Dalsland’s favör. Sedan slog gick Södermanland till final efter en straffseger mot Gästrikland/Hälsingland. I matcherna om att få spela om placeringarna 5-8 så vann Småland och Stockholm sina matcher med 10–1(!) respektive 3–0.

Övertygande finalseger

I matchen om placeringarna 7-8 så vann Västerbotten mot Östergötland och i matchen om placeringarna 5-6 så slog Stockholm det Småländska laget. Förlorarna i semifinalerna ställdes sedan mot varandra i bronsmatchen. En match som slutade med en riktig kross. Hemmadistriktet Ångermanland krossades alltså av Gästrikland/Hälsingland med hela 1–7!
I finalen som spelades i Fjällräven center ställdes sedan Västergötland/Bohuslän-Dalsland mot Södermanland. Det var de förstnämnda som stod som mästare efter en komfortabel 4–0-seger.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN