Vändning i förstaperioden bäddade för Örebroseger

Örebro vann borta mot Linköping i kvällens enda SHL-match. Gästerna släppte in matchens första mål men vände matchen till seger. Slutresultatet blev 4–1 till Närkelaget.

Örebro satt sig tidigt i matchen i en tuff situation. Två utvisningar på loppet av 16 sekunder. I spel fem mot tre kunde Chad Billins ge hemmalaget ledningen med 1–0. Han assisterades av Roy Derek och Andrew Gordon. Christopher Mastomäki kvitterade sedan 13:11 in i den först perioden. Kort efter kvitteringen kom även ett ledningsmål för gästerna. Libor Hudacek gjorde sitt andra på för säsongen i powerplay.

Örebro stängde matchen i tredje perioden

I den tredje perioden gjorde bortalaget två mål för att säkerställa segern. Tyson spink stänkte först dit 3–1-målet för gästerna och med två minuter kvar av matchen gjorde Gustav Bäckström 4–1.