Uppgifter: Svensk tränare på väg till NHL

Han har tidigare ryktats bli den första svenska huvudtränaren i NHL men då blev det AHL istället för Ulf Samuelsson. Ny ryktas han dock vara nära NHL igen. Som assisterande tränare.

Ulf ”Tuffe Uffe” Samuelsson började sin tränarkarriär i AHL-laget Hartford Wolf Pack som assisterande tränare säsongen 2005-06. Där blev det dock bara en säsong innan han blev assisterande tränare i Phoenix Coyotes (nu Arizona Coyotes) vilket han var i fem säsonger innan han vände hem till Sverige som huvudcoach för Modo inför säsongen 2011-12. Efter två säsonger i Modo följt av tre som assisterande tränare i New York Rangers ryktades han inför den gångna säsongen bli den första svenska huvudtränaren i ett NHL-lag. Så blev inte fallet då utan istället blev det jobb som huvudtränare för AHL-laget Charlotte Checkers.
Nu ska han vara på väg tillbaka till NHL igen!

Återförenas med tidigare lagkamraten

Det är tidningen Chicago Tribune som avslöjar att Samuelsson ska vara den största kandidaten för jobbet som assisterande tränare i Chicago Blackhawks. Det skulle innebära att ”Tuffe Uffe” återförenas med sin tidigare lagkamrat Joel Quenneville som nu är huvudtränare i Chicago. Samuelsson och Quenneville spelade tillsammans under fem säsonger i det dåvarande NHL-laget Hartford Whalers.

Vad tror ni? Kommer Ulf Samuelsson någon gång stå som huvudtränare i ett NHL-lag?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN