Topplaget tar (10)! raka hemmasegern.

Revanschsuget hemmalag

Hemmalaget Västerås jagade sin (10)! raka hemmaseger under onsdagskvällen hemma i ABB arena.
Björklöven är det enda lag som åkt hem med tre-poäng från Västerås denna säsong, den matchen slutade 0-2. Björklöven vann även hemma i Umeå för några veckor sedan med 5-4.

Utvisningar och starkt powerplayspel i första perioden.

Jämn första runda med mycket utvisningar, båda lagen känner på varandra till en början. Västerås tar över matchen efter två chanser i powerplay, andra gången smäller det då Fredrik Hetta snappar upp en lös puck och trycker in ledningsmålet.

Några minuter senare är det Björklövens tur att visa upp sitt powerplay, fyra sekunder senare är det kvitterat då right-fattade August Tornberg snyggt och distinkt hittar krysset bakom en chanslös Samuel Ersson i borta kassen.

Lagen går till pausvila med resultatet 1-1.

Vackra mål och stark vändning.

Västerås kommer ut i andra perioden med högre fart och bättre puck-kontroll än gästerna.

2-1 målet kommer välförtjänt då Johan Skinnars trycker in en retur efter att Frycklund träffat ribban, två minuter senare hittar Alexander Lindelöf nätet och Västerås ser ut att gå mot tre enkla poäng.

Gästerna ville annat och står för en oerhört stark vändning, August Tornberg blir två-målskytt efter ännu ett snyggt mål i powerplay.

3-3 målet kommer strax där efter då David Lindqvist mål godkänns efter videogranskning.

Mittenperioden bjöd på allt en hockey-älskare vill se, vackra mål och heta känslor, dom 3037 som besökte ABB arena fick matchen att kännas som en allsvensk final i början på mars.

Fortsatt grinigt och underhållande

Slutakten fortsätter att vara grinig med mycket känslor.

Björklövens David Lindqvist assisterar vackert Emil Lundberg som enkelt rakar in 3-4 med 11 minuter kvar av matchen.

Björklöven-fansen som är på plats hörs mest under några minuter, och känslan i hallen är att Västerbottningarna åker hem med ännu en vinst mot Västerås.

Västerås visar varför dom är ett topp-lag och aldrig viker ner sig, Mikael Frycklund kvitterar till 4-4 genom en lobb från blå-linjen

Övertid och 3-mot-3

Fansen och hockeyälskarna som investerat i en biljett fick verkligen valuta för pengarna.

3mot3 och ett Björklöven som såg aningen piggare ut än hemmalaget. Men för den som sett dagens övertidhockey slutar det sällan som man tror, Västerås Marcus Bergman avgör fyra minuter in på övertiden och Västerås plockar sin 10e raka hemmaseger.

Skotten slutar 28-38.

10e raka och en skön revansch

Västerås fortsätter imponera och plockar sin 10e raka hemmaseger. Laget ligger fortsatt på en tredje plats i hockeyallsvenskan.

Björklöven fortsätter att blanda och ge, laget ligger på en åttonde plats och behöver hitta ett jämnare spel.