Sydkoreas första hockeyvinst på 19 år

Sydkoreas kvinnliga hockeylag behövde nästan två årtionden på sig för att kamma hem sin första vinst. När poängställningen väl stod klar på lördagen, tyder det dock på att det var värt all väntan – inte minst med OS i Pyeongchang runt hörnet!

Sydkoreanerna, som för närvarande är rankade 23:a  i världen av totalt 38 länder; slog till med en smått otrolig  20-0-seger över Thailand, på lördagens öppningsmatch på de Asiatiska vinterspelen i Sapporo.

De sköt otroliga 108 skott innan Thailands målvakt fått hämta pucken i den egna kassen 20 gånger. Denna historiska triumf kom efter måndagens 3-0-förlust mot Japan, och tisdagens 1-0-bakslag mot Kazakstan. Som det ser ut nu kan Sydkorea i alla fall kamma hem en bronsmedalj om det blir seger över 16-rankade Kina på torsdag, i sporthallen Tsukisamu.

En pallplats skulle verkligen innebära ett stort steg framåt för ett lag som gick vinstlösa i vart och ett av de fyra tidigare Asiatiska vinterspelen. Då gjorde man bara fyra (!) mål på totalt 15 matcher. Den här gången hade Japan totalt 136 skott på mål mot Sydkorea (som bara släppte in 3 st) ”Hela min kropp har blåmärken från stoppandet av puckar, som kommer i en medelhastighet av 100km/h” Berättade den Sydkoreanska målvakten till den Koreanska tidningen Joong Daily med ett leende.

Den Japanska målvakten Nana Fujimoto hade hon även idel lovord för den sydkoreanska sidan efter måndagens hårdnackade tävling – som verkligen erbjöd en förhandsvisning av nästa års batalj som vi med största sannolikhet kommer uppleva vid vinter-OS i Pyeongchang. Jag personligen är inget för hårda bataljer när det kommer till sport, då testar jag hellre något lite mjukare.

Du kanske är mer för att vara med i heta dueller, utan att behöva dra på dig en massa blåmärken? Då kanske casino online kan vara något för dig? I så fall läs mer på deras hemsida där det finns ett helt gäng med ofarliga spel att testa för den tävlingsinriktade, som ändå vill ge sig ut och duellera lite från den trygga hemmiljön. Handlar det om tur eller är det skicklighet, och  vad beror denna otroliga uppsving på i det Sydkoreanska laget på egentligen?

En förbättring har klart skett sedan de anställde amerikanskan Sarah Murray som ny förbundskapten. Murray är en före detta back som under åren vunnit ett par NCAA mästerskap som spelare med The Minnesota-Duluth Bulldogs. Vi får helt enkelt önska tjejerna all lycka på deras ishockey-bravader i framtiden!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN