Home Övrigt Sundqvist vann pris på Idrottsgalan

Sundqvist vann pris på Idrottsgalan

0

På Idrottsgalan vann Lena Sundqvist SVT:s Sportspegelpris. Hockeykommentatorn har fått utstå hot och hat på sociala medier och hedras nu för sin styrka att kämpa mot det.
– Det är jättestort för mig att få priset, jag är otroligt stolt och hedrad, säger hon till SVT.

Lena Sundqvist är en gillad kommentator av väldigt många, men samtidigt ogillad av några. Hon har fått utstå mycket hat på sociala medier när hon har kommenterat hockey på C More. Sundqvist själv tycker att det har blivit värre på senare tid.
– Jag tycker att det eskalerat det senaste året, inte bara inom sport. Se på en partiledardebatt, det handlar mer om att motståndaren är dålig än att jag själv gjort något bra, förklarar hon för SVT.

Hedras med pris

För sin kamp mot hatet och alla hot väljer nu SVT att hedra Sundqvist. Hon tilldelades igår Sportspegelpriset på Idrottsgalan, något som glädjer henne enormt.
– Det är jättestort för mig att få priset, jag är otroligt stolt och hedrad. Och jag är glad att jag får vara en representant och ta emot det här priset för alla som kämpar mot hot och hat.

SVT:s motivering: För modet att säga ifrån. För modet att inför 100 000-tals tv-tittare och på sociala medier säga stopp till hot och hat ger vi SVT Sports pris 2017, Sportspegelpriset, till C Mores kommentator Lena Sundqvist.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.