STÅLBUCKLAN: Favoriten höll för trycket

LJUNGBY. Det blev varken jämt eller spännande när den sista Stålbucklan avgjordes i Småland under söndagen. Finalen mellan Södermanland och Stockholm slutade med en komfortabel seger för sörmlänningarna. 

De två förhandsfavoriterna i Stålbucklan, Stockholm och Södermanland gick igenom turneringen nästan helt klanderfritt. Finalen spelades av de två bästa lagen i 2019-års upplaga av Stålbucklan. Inför finalen så var det Sörmland som var de knappa favoriterna. Direkt i inledningen så visade man varför. Mindy Lindholm stressade fram ett läge efter dryga minuten och gjorde 1-0. Semla Tyreskog kvitterade visserligen några minuter senare, men det var inget snack om vilkas final denna var. Förutom ett par minuter stundtals, så var det Södermanlands final rakt igenom.

Vi gör alldeles för många misstag

Dock var inte Södermanlands tränare Magnus Berg nöjd i paus. SVT:s reporter Dusan Umičević frågade tränaren om han inte skulle vara glad över att leda med 3-1 efter halva matchen, varpå Berg svarade: Nej vi gör alldeles för mycket misstag i egen zon.

I den sista perioden så ryckte Stockholm upp sig medans Södermanland spelade på ledningen. Misstagen var minimala och när Pandora Nåtby gör 4-1 redan efter 1:11 in, då var det inget snack. Bucklan skulle tvärstanna tre mil söder än där den var placerad förra året. Det fanns nämligen inte ett enda lag som rådde på Södermanland under detta mästerskap.

Häftigt med denna satsning som Södermanland gör

SVT:s expert Maria Rooth var inne på det flera gånger under turneringen. Om Södermanlands jämställdhet mellan distriktslagen på både kill och tjejsidan. Att båda lagen ska ha lika mycket pengar är en självklarhet för många, men det är inte överallt som det är så, säger Rooth i sändningen.

Att man dessutom jobbar långsiktigt är nåt som nu gett resultat. Man började med vissa av tjejerna för tre år sedan när de var med första gången och är nu ledande spelare för de nya som kommer in. Detaljer är något som Magnus berg har jobbat mycket med. Han nämner även det i intervjun efter matchen att han kan alltid se detaljer som man kan slipa på.

Detta var den sista stålbuckla som spelades någonsin. I höst så kommer tjejerna att ingå i killarnas TV-Pucken. Där spelas kvalet i Västergötland i slutet på september och själva finalspelet äger rum i Dalarna i november.

Statistik Stålbucklan 2019
Skytteligan: Lova Blom 12 mål
Poängligan: Lova Blom 18 poäng
Målvaktsligan: Ebba Svensson Träff 97,59%
Effektivitet: Norrbotten 17,17%
Powerplay: Södermanland 43,48%
Boxplay: Småland 100%
Fairplay: Göteborg

 

Läs mer om Stålbucklan här >>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN