Bildbyrån presenterar Idolbild

I över 60 års tid har Bildbyrån etablerat sig som Sveriges ledande redaktionella sportbildsbyrå. Nu öppnar de upp arkivet för privatpersoner. Tjänsten tillgängliggör Bildbyråns arkiv för privat bruk och ger alla möjligheten att köpa sportbilder i yttersta världsklass.

Under den pågående SM-finalen mellan HV71 och Brynäs lanseras nu Idolbild.se – Sveriges största sportbildsarkiv för privatpersoner. Med några av landets mest prisbelönta och internationellt erkända sportfotografer är tanken att erbjuda högkvalitativa bilder från idrottsevent runtom i världen. Arkivet består av 1000-tals bilder, från 60-talet tills idag, och till en början kommer man kunna beställa bilder och posters från hockeyns finalserie i tre olika storlekar.

 – Vi har alltid fått många förfrågningar från privatpersoner som vill köpa våra bilder som print men inte haft systemet för det. Nu har vi en tjänst som är både snabb och prisvärd och kombinerat med vårt helt fantastiska bildarkiv så känns det som om potentialen är enorm, säger Nils Jakobsson, delägare i Bildbyrån och huvudansvarig för Idolbild.se.

Hockeyfinalen blir startskottet

När SHL nu avgörs smyglanseras Idolbild.se, och alla kan nu ta del av rykande färska bilder från årets SM-final. Bilderna kommer att finnas på sajten kort efter att slutsignalerna går, och så fort guldvinnaren har korats flyttas fokusen över på SHL premiären i höst. Målsättningen blir då att samtliga lag ska finnas på sajten, så att alla kan få bilder på sitt lag eller sin favoritspelare. Efter det rundas hösten av med fotbollsallsvenskan, och fokus på guldvinnaren i november.

 – Till en början blir det bara hockey, men i förlängningen kommer stora delar av vårt arkiv finnas tillgängligt på idolbild.se, oavsett sport. Alla som vill ska kunna föreviga sina idrottsliga favoritögonblick hemma på väggen, säger Joel Marklund, delägare och flerfaldig vinnare av Årets Bild.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN