SMÄLLEN: Storklubben på ruinens brant

0
1157
Foto: Bildbyrån

Det har sedan tidigare varit klart att ligan KHL och klubbarna dragits med ekonomiska problem. Nu är det på allvar när en av storklubbarna är på väg bort.

Under flera år har det rapporterats om ekonomiska problem för den ryska ishockeyligan KHL. De konkreta rapporterna kom för lite mer än ett år sedan då det nämndes att hela åtta(!) klubbar låg på gränsen och hade problem med att betala ut löner. Nu är det alltså allvar. Två klubbar har redan uteslutits ur ligan till nästa säsong och nu har en tredje sagt upp hela 42 kontrakt. Och det är inte vilken klubb som helst.

De får inte plats

Klubbarna som redan fått reda på att de inte får plats i ligan till nästa säsong är två till antalet. Framförallt är det ett av de två lagen från Metallurg. Det är inte finallaget Metallurg Magnitogorsk utan laget med namnet Novokuznetsk. De flyttas nu ned i en av de lägre divisionerna, VHL. Det andra laget som inte fått plats i ligan är Medvescak Zagreb. De kommer att fortsätta med sin verksamhet i Österrike och ligan EBEL. En liga med lag från Tjeckien, Italien, Ungern och nu även Kroatien utöver de Österrikiska lagen. Utöver dessa är det alltså ytterligare en klubb som inte kommer att spela i KHL kommande säsong.

Smällen för storklubben

Det är en av Moskva-klubbarna som i natt bröt hela 42 kontrakt. Det är Dynamo Moskva som i juni konfronterades av polis på grund av sina ekonomiska problem och nu även ser ut att kastas ur KHL. Klubben har de tre senaste säsongerna slagits ut i slutspelets andra runda av SKA St. Petersburg. Dock blev man mästare två år i rad för inte allt för längesedan, 2012 och 2013. Klubben har tidigare haft svenskarna Johan Harju, Linus Omark, Mattias Weinhandl och sist Richard Gynge. Under NHL-lockouten spelade även Nicklas Bäckström i klubben tillsammans med sin radarpartner Alexander Ovechkin. ”Ovi” som slog igenom som ung i klubben får nu se klubben gå ner för räkning. Nu ryktas även klubbens största talang, nydraftade Klim Kostin, skriva NHL-kontrakt.

Fotnot: Några spelare står under kontrakt men den 42 namn långa listan finns att se HÄR

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.