Skåne är bäst i Sverige

Efter en final, med stor dramatik kan Skåne titulera sig som mästare i TV-pucken. Med bara minuter från slutet kom avgörandet från Anton Olsson.

TV-pucken 2017 är över och blev som så många gånger förr, en riktig klassiker. Finalen mellan Skåne och Ångermanland blev en dramatisk och underhållande match att minnas. Skåne drog tidigt ifrån i den första perioden och gjorde både 1-0 och kort efter även 2-0. Totalt vann skåningarna den första perioden med 3-1 efter att Hugo Nilsson satte trean bara två minuter från slutet.

Ångermanland bjöd upp till dramatisk dans

Den andra och avgörande perioden i årets upplaga av TV-pucken kan mycket väl ha skrivit in sig i historieböckerna. Publiken, med ångerfyllda mammor, pappor, kompisar och andra anhöriga, fick bevittna en sanslös berg-och-dalbana av känslor. Dramatiken blev totalt när Ångermanland lyckades reducera inledningsvis för att bara minuten senare se Skåne göra 4-2.

Som om inte det vore nog där. Ett par minuter senare reducerade Ångermanland på nytt, för att senare även skicka in kvitteringen till 4-4 i powerplay. I det skedet räknade de allra flesta med förlängning i Frölundaborgs isstadion.

Med tre minuter från slutet kom avgörandet, Skånes Anton Olsson, blev stor matchvinnare när han satte den avgörande pucken. Skåne kan därmed titulera sig som mästare i TV-pucken 2017, vilket är Skånes första titel i turneringen sedan år 1989.

Skånes spelare, Oskar Magnusson, blev vald till den folkära turneringens MVP.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN