SKANDAL: Lasu Nilsson inblandad – Igen

Hockeyvärlden har genom tiderna bevittnat en hel del skandaler. Brad Marchand med ”leg sweepern”, André Deveauxs överfall på Per Helmersson och nu Bodens Albin Eklunds dubbelskandal i AllEttan. 

Om du frågar en Piteå Hockey-supporter vad de tycker om Norrbottenrivalerna Bodens anfallare Albin Eklund får du knappast höra något positivt. Likaså om du frågar en Västerås HK-supporter. Det var den sjunde februari som Boden gästade i LF Arena, Piteå, och Eklund gjorde en ”slowdrag” på hemmalagets målvakt Joel Vännström. Vännström spydde då han gick av isen och åkte till sjukhuset där det konstaterades att han hade hjärnskakning.

Fingrarna pekas på Lasu Nilsson

Enligt vittnen som såg matchen så var Eklunds tackling ett beställningsjobb av Petter Lasu Nilsson, vilket skulle förklara varför Eklund endast spelat fyra matcher denna säsong. Kanske han inte duger till annat än att åka in på isen och skada spelare.

— Filmar. Han filmar ju, han divar eller hur? Han börjar ju filma. Det är därför vi kör på honom. Fattar du inte det? Då är du dum i huvudet, säger Lasu Nilsson till en åskådare på matchen, som filmar händelsen. Ljudet publicerades av Piteå Tidningen.

Lasu Nilsson som förövrigt packar ihop och lämnar Boden HF.

Under presskonferensen efter matchen var den enda kommentaren Boden gav om händelsen ”I didn’t see it, I don’t know”.

Han slår till igen

Fem dagar efter skandalen i Piteå spelade Boden match igen. Denna gång mot AllEttans topplag Västerås. Och 28 sekunder skulle det ta innan Albin Eklund slog till igen. Västerås stjärnspelare och poängkung Niclas Lehmann kom in i anfallszon och sköt iväg ett skott. Och direkt efter skottet kommer Eklund och tacklar honom mot huvudet från döda vinkeln.

Bodenfansen ropade filmare

Lehmann låg kvar på isen i tio minuter blödande och orörlig innan han bars ut på bår. I en video publicerad av Expressen kan man klart höra Bodenfansen ropa ”Filmare” till Lehmann, vilket får en att ifrågasätta även deras värdegrund. Den stora frågan är om detta också var en beställning av Lasu Nilsson.

— Jag vill inte göra någon så stor anklagelse utan grund för det, att han skulle göra en sådan beställning, men klart det väcker frågor då en spelare som knappt spelat på hela säsongen kommer in i första kedjan och gör nåt sånt där. Det är otroligt tråkigt att man gör så här och vem som helst kan ju se att det var avsiktligt, det tror jag att alla i publiken egentligen också såg, säger VIK Västerås HK:s sportchef Patrik Zetterberg.

Lehmann är fortfarande på sjukhuset i Luleå. Zetterberg säger att det troligtvis handlar om en hjärnskakning och en käkskada. Han säger också att Lehmann förmodligen spelat klart för denna säsong.

Boden HF har vidtagit åtgärder

Attacken mot Piteås Joel Vännström blev ostraffad eftersom alla tre domarna var fokuserade på gruff i Bodens försvarszon. Men tacklingen mot Lehmann gav matchstraff och nu har organisationen Boden HF vidtagit åtgärder. Albin Eklund är avstängd av klubben tills att Svenska Ishockeyförbundets dom kommer. Hockeybladet.nu har varit i kontakt med förbundet och uppdaterar om deras kommentarer snarast.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN