Så spelas TV-pucken i framtiden

Det svenska ishockeyförbundet har i ett pressmeddelande bekräftat att TV-pucken för 2017 kommer att spelas med samma upplägg som turneringen gjort de senaste tre säsongerna.

Det betyder bland annat att det  även i fortsättningen spelas kvalspel i september och att de tolv bäst placerade distriktslagen, tillsammans med fyra stycken kvallag, är direkt kvalificerade till ett slutspel som spelas då skolorna har höstlov.

Anledning till att den tidigare beslutade förändringen av spelmodell skjuts på framtiden, är framförallt svårigheter att hitta ett arrangerande distrikt som klarar av att lösa boendefrågan på skolor, utan skollov i september. En annan bidragande orsak är signaler från olika distrikt att det kan bli svårt att utverka ledighet för spelare under en vecka i början av en ny termin, skriver förbundet i pressmeddelandet.

Som en följd av beslutet får nu Svenska Ishockeyförbundets tävlingsavdelning uppdraget att skicka ut ett nytt erbjudande till SDF och regionerna att söka arrangörskapet för TV-pucken 2017.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN