Så här gör du för att spela på hockey

Att spela för första gången kan vara riktigt knepigt. Man ska lära sig vad alla termer innebär, vad det finns för spelformer, vad man faktiskt kan spela på. På vissa av sidorna man spelar hos så förklarar de inte alltid vad allt innebär och det kan göra det svårt för den som bara vill komma igång och spela på en match.

Spelstrategier

Det finns en hel del strategier när det kommer till odds. Men söker man på nätet efter spelstrategier så är det antingen blackjack eller pokerstrategier som man oftast hittar.

För det ändamålet så kan man hitta hemsidor dedikerade för just detta som är packade med information. Exempel på detta är sajten Onlinepoker. Onlinepoker.se recenserar online pokersidor och skriver även om diverse strategier.

Men riktigt så enkelt är det inte för en odds-spelare. Visserligen så finns det en hel del forum där det diskuteras kring strategier och tips. Men man får dock leta sig fram en stund för att hitta ett bra sådant. Förr eller senare i sökningen så märks det av att det främst är tre spelstrategier (eller teorier) som ofta nämns. Vi drar alla lite kortfattat.

Martingale-strategin: Principen för Martingale-systemet som det även heter på svenska, är ganska så simpel. Förlorar du en insats så dubblar du din insats. Detta fortsätter du med tills du vinner.

Fibonacci-strategin: Fibonacci-strategin bygger på Fibonaccitalen. De två sista siffrorna i nummerföljden adderas med varandra. Så här ser början av nummerföljden ut: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55. Du placerar dig på en valfri plats i nummerföljden och följer sedan ena hållet eller det andra beroende på om du vinner eller inte. Om du vinner så tar du ett steg till vänster. Förlorar du så tar du ett steg till höger.

Kelly-strategin: Denna strategi bygger på John L Kellys formel. Det krävs dock en hel del kunskap om såväl spelare som lagen du spelar på. Du ska även ha koll på vad olika sajter har för diverse odds för att komma på ett eget uppskattat odds, som är utgångspunkten för denna strategi.

Spelformer

Det finns även en hel del med spelformer och de kan heta lite olika beroende på vart man spelar men de brukar oftast gå ut på ungefär samma saker. Nedan går vi igenom de vanligaste spelformerna.

1X2: Detta är den allra vanligaste och mest klassiska spelformen. 1 innebär att du tror att hemmalaget vinner. Ett X innebär att du tror att det blir oavgjort. Du kanske redan har räknat ut det men 2 innebär att du tror att bortalaget vinner.

Resultat: Spelar du på resultat så gissar du alltså vad du tror att det exakta slutresultatet blir i en match.

Vinnare: Ibland heter denna spelformen liga- eller cup-vinnare. Som namnet antyder så spelar du här på vem du tror vinner ligan eller cupen.

Över eller under: Här sätts en standardsiffra, exempelvis 2.5. Därefter gissar man antalet på det man spelar på. Vanligtvis så gäller det hur många mål man tror det blir i matchen.

Liveodds: När man talar om liveodds online så innebär det att man spelar på en match medans den pågår. Man kan då oftast få möjligheten att spela på en hel del annat i matchen som har med annat än resultatet att göra. Exempelvis antalet tekningar eller straffminuter som en match eller ett lag har.

Handikapp: Ibland så händer det att lag möts där de spelar i helt olika ligor eller där det helt är klart vilket som är det sämre laget. Då kan ett visst handikapp tillämpas (ex: -1 eller +1). Detta innebär att det ena eller det andra laget börjar med det som startresultat.

Ha roligt när du spelar

Som med all form av spel, så ska man enbart spela så länge som man har kul. Spela aldrig för mer än vad du har tänkt att spela för och försök aldrig någonsin att vinna tillbaka förluster. Så länge man håller det på den nivån så kan det lägga till både krydda och extra spänning till matcherna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN