Pantern vann efter straffar

Södertälje bjöd ikväll in till match mot femteplacerade IK Pantern som kom till Axa Sports Center med en uppåtgående trend.

Första perioden bjöd på bara ett mål, det från hemmalaget i powerplay där Victor Andersson kunde hitta in med sitt andra mål för säsongen bakom Tex Williamsson i Panternmålet. Assisterade till Anderssons mål gjorde Lucas Carlsson och måltjuven Anton Holm.

Pantern replikerade snabbt i början av andra perioden när backen Anders Söderberg hittade nätmaskorna. Bortalaget fortsatte trycka på och Robin Dahse gjorde 2-1 till Pantern efter att pucken gått via Filip Windlert och Jakob Karlsson.

Den avgörande tredjeperioden i Södertälje blev den målrikaste för kvällen. Först en kvittering till 2-2 av hemmalagets Henrik Thegel efter att Adam Hansen och återigen Lucas Carlsson assisterat. Samme Carlsson kunde dryga tio minuter senare sätta ledningsmålet som betydde 3-2. Men Pantern gav sig inte. Erik Nyström satte 3-3 med fyra minuter kvar och förlängning var att vänta.

Matchen fick tillslut avgöras på straffar där Malmölånet Marcus Sylvegård satte matchens enda staff och Pantern kan ta med sig två av tre poäng hem till Skåne.

1-0 (17:05) Victor Andersson (Lucas Carlsson, Anton Holm), spel fem mot fyra
1-1 (24:36) Anders Söderberg (Axel Wemmenborn, Emil Carnestad)
1-2 (29:18) Robin Dahse (Jakob Karlsson, Filip Windlert)
2-2 (41:34) Henrik Thegel (Adam Hansen, Lucas Carlsson)
3-2 (53:05) Lucas Carlsson (Jonas Westerling, Jonas Vidlund)
3-3 (56:01) Erik Nyström (Patrik Blomberg, Robin Dahse)
3-4 (65:00) Marcus Sylvegård, avgörande straff
Skott: 25-23 (10-8, 3-8, 8-4, 4-2)