Owesson sen matchhjälte för Tingsryd

Tingsryd vann ikväll mot Almtuna i sin första match i slutspelet om en kvalplats till SHL. Det var forwarden Filip Owesson som fixade segern med ett sent mål i den tredje perioden.

Matchen innehöll visserligen bara ett mål, men det fanns ändå en del målchanser. I början av den första perioden fick Almtunas Albin Lundin ett ytterligt läge att ge gästerna ledningen, men hans skott ifrån slottet var utanför. I slutet av perioden fick Tingsryd ett bra läge då Daniel Norbe fick pucken i omarkerad i slottet. Almtunas målvakt Jonas Johansson tog dock den pucken.

Lundin missade målet igen

Almtunas Albin Lundin fick tidigt i den andra perioden ett nytt läge att göra mål, men missade även denna gång målet. Men gästerna var dock nära att några minuter sedan ta ledningen då Oscar Milton fick ett öppet mål. Dock så var Tingsryds målvakt Niklas Rubin på hugget och stoppade skottet med en monsterräddning.

Owesson med matchens första, och enda mål

I mitten av den andra perioden fick Almtuna ytterligare en vass målchans då Ludwig Blomstrand hade hela målet att skjuta på, men han fick aldrig kontroll på pucken och den målchansen rann ut i sanden. Med fem minuter kvar av matchen får Tingsryd powerplay och till sist fick vi se ett mål. Filip Owesson styr in ett backskott från Nicolai Bryhnisveen och hemmalaget hade nu en 1-0-ledning. Den ledningen stod sig sedan matchen ut och Tingsryd tog med det tre poäng i den första matchen i slutspelet om en kvalplats till SHL.

Tingsryds AIF – Almtuna IS 1-0 (0-0,0-0,1-0)
1-0 (16:18) Filip Owesson (Nicolai Bryhnisveen, Niklas Johansson) spel fem mot fyra
Skott: 22-38
Tekningar: 16-40
Utvisningar: TAIF:2×2 AIS:4×2
Domare: Johan Nordlöf
Linjemän: Robin Werner, Viktor Hafsäter