Olimb avgjorde med två sekunder kvar av matchen

Linköping fick revansch på Karlskrona som man förlorade emot i fredags. I kvällens match vann östgötarna med 3–2 i en riktig rysare som avgjordes med bara två sekunder lvar av matchen

Matchens första mål kom i mittperioden då Ken Andre Olimb styrde in ett skott från Linköpingsbacken Anton Karlsson. Gästerna kvitterade sedan i numerärt överläge då Joachim Rohdin slog in en retur.

Olimb nätade på matchens sista skott

I den sista perioden tog Linköping återigen ledningen då det tyska nyförvärvet Marcel Müller gjorde 2–1. Karlskrona lyckades dock kvittera återigen genom Alexander Bergström med knappt två minuter kvar av matchen. Men det var ändå Linköping som gick vinnandes ur kvällens drabbning då Mathis Olimb satte det matchavgörande målet med bara två sekunder kvar av ordinarie matchtid. Linköping vinner alltså mot Karlskorna med 3–2 och bägge lagen vann då en match var i veckans dubbelmöte.

Linköpings HC – Karlskrona HK 3–2 (0–0,1–1,2–1)
1–0 (24:34) Ken Andre Olimb (Anton Karlsson, Eddie Larsson)
1–1 (37:06) Joachim Rohdin (Emil Larsson, Emil Lundberg) spel fem mot fyra
2–1 (53:32) Marcel Müller (Emil Sylvegård, Anton Karlsson)
2–2 (57:49) Alexander Bergström (Jimmy Andersson, Henrik Nilsson)
3–2 (59:58) Mathis Olimb (Nilkas Persson, Anssi Salmela)
Skott: 29–24
Utvisningar: LHC: 5×2 KHK: 6×2