ÖDESKVALET: Vinna eller försvinna för Västerås

0
730
Foto: Bildbyårn

Snart startar den sjunde omgången i kvalet till HockeyAllsvenskan och redan i eftermiddag kan klassiska Västerås i praktiken vara degraderade.
– Vi lever på hoppet, säger Mats Broqvist.

Det väntar en svår bortamatch mot kvalledaren Troja/Ljungby för Västerås. En förlust och resultat som går emot laget i övriga matcher, kan göra att man i praktiken blir klara för spel i division 1 i eftermiddag.

– Det är klart att det är spännande. Vi lever på hoppet och tre poäng nere i Troja och vi är med i högsta grad, säger Mats Broqvist, klubbchef till VIK:s hemsida.

Västerås försöker vara positiva

Nye huvudtränaren är optimist inför eftermiddagens svåra bortamatch och vill att laget ska göra saker som de är bra på. Att de spelar med kniven mot strupen vill han inte känna som ett ok.

– Vi väljer att vända på det. Det är mycket roligare att spela såna här matcher än träningsmatcher. Vi har bestämt oss att vi tar en match i taget och vi ska vinna borta mot Troja imorgon (läs idag), säger Thomas Paananen till VIK:s hemsida.

Klubbchefen är positiv och tror att spelschemat ligger till fördel för Västerås.

– Vi har två hemmamatcher kvar och känslan är positiv, säger han.

Hur tror du att det går för Västerås i ödeskvalet? Spelar de i HockeyAllsvenskan 2017/2018 eller blir det spel i division 1?

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sex + 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.