Modo upp i serieledning efter kvällens seger

Modo vann kvällens möte mot Troja-Ljungby med 5-3. Med det så studsar Modo tillbaka med en seger efter förlusten i onsdags mot Björklöven.

Efter onsdagens Norrlandsderby hade Modo åkt på sin första förlust denna säsong. Ikväll tog man revansch hemma mot Troja-Ljungby.

Det tog bara 39 sekunder innan Emil Molin hade gett hemmalaget ledningen. Tre minuter in i den första perioden kom Troja-Ljungby tillbaka då Alexander Lindqvist-Hansen nätade. 39 sekunder senare tog Modo återigen ledningen då Johan Eriksson gjorde sitt femte mål för säsongen. 07:08 kvitterade Troja-Ljungby för andra gången i matchen genom Sebastian Benker.

Modo drog ifrån i andra perioden

I den andra perioden fick vi se två mål och bägge kom från Modospelares klubbor. Oskar Ståhl-Lyrenäs gav Modo ledningen för tredje gången i matchen tre minuter in i perioden. Några minuter senare kunde Patrik Karlkvist utöka ledningen till 4-2.

Troja-Ljungby kunde inte kvittera en tredje gång

Gästerna fick tidigt i den tredje perioden in en reducering genom Jonatan Nielsen. Efter det försökte Smålänningarna få in en tredje kvittering, men fick till sist kapitulera när Emil Molin gjorde sitt andra mål i matchen i tom målbur. Modo vann till sist matchen med 5-3 och klättrade upp i serieledning.