Lista: Fem högintressanta spelare inför sommarens NHL-draft

Till sommaren är det dags för den årliga draften. Hockeybladet listar idag fem spelare som kommer att gå väldigt högt i 2017:s NHL-draft.

Målvakt

Michael DiPietro (Windsor Spitfires, OHL)
DiPietro är en av väldigt få målvakter som har chansen att bli draftad i första rundan. 17-åringen är nu inne på sin andra säsong i OHL trots sin unga ålder, och kanadensaren har lyckats utomordentligt bra. Den här säsongen har DiPietro 91,9 i räddningsprocent på 30 matcher och ett snitt på 2,24 insläppta mål per match. Han spelade även Hlinka Memorial med Kanadas U18-lag i Augusti.

Backar

Timothy Liljegren (Rögle BK, SHL)
En av Sveriges absolut största backtalanger i nuläget. Har haft en tung höst med sjukdomsproblem och därmed lite speltid i Rögle (11 matcher). Liljegren är nu utlånad till Timrå i HockeyAllsvenskan för att få den speltid han behöver för att utvecklas optimalt. Frekvent juniorlandslagsman och särskilt duktig i offensiv zon med sin speluppfattning. Kan mycket väl gå  topp fem.

Miro Heiskanen (HIFK, Liiga)
Heiskanen gör nu sin första hela säsong i Liiga som 17-åring. Den unge finländaren har gjort det riktigt bra och har på 25 matcher sju poäng och fina +8 i statistiken. Spelade nyligen sitt första JVM, men det gick som bekant dåligt för Finland och Heiskanen visade inte upp sig speciellt mycket. Förväntas ändå gå högt tack vare sitt spel hemma i Finland.

Forwards

Nolan Patrick (Brandon Wheat Kings, WHL)
NHL-draftens solklara etta enligt nästan alla sidor. Patrick har kört över allt och alla i WHL och gjort otroligt många poäng. Förra säsongen kom 18-åringen upp i makalösa 132 poäng (!) på 93 matcher, slutspel inräknat. Är kapten i sitt lag, men har tyvärr fått delar av den här säsongen spolierad på grund av skada. Missade därför JVM som han var tänkt att briljera i. Ligger just nu på 13 poäng på 7 matcher i WHL, vilket är ett grymt snitt på cirka 1,86 poäng per match.

Nico Hischier (Halifax Mooseheads, QMJHL)
Hischier flyttade inför den här säsongen till Kanada och QMJHL och succén lät sig inte dröjas. Det har blivit 58 poäng på 35 matcher, och han fortsatte att imponera något enormt på alla hockeyfans i årets JVM. Med sin energi och målsinne ledde han Schweiz offensiv som dock åkte ut i kvartsfinalen mot USA som senare vann turneringen. Att Hischier kan väljas som någon av dem tre främsta i draften ses inte som en omöjlighet.

Casey Mittelstadt (Green Bay Gamblers, USHL)
Mittelstadt har under säsongen spelat i USHS och nu i USHL. Med 26 poäng på 14 matcher i USHS och 21 poäng på 16 matcher i USHL vet vi att det är en offensivt skicklig forward. Det är dock inte allt som Mittelstadt har i sitt kit. 18-åringen en komplett spelare som har allt som krävs för att bli en av världens bästa, vilket också är varför han förväntas gå runt topp fem.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN