Home Övrigt Lias Andersson ställs mot farsans gamla lag

Lias Andersson ställs mot farsans gamla lag

0

Lias Andersson ser fram emot kvällens match mot Frölunda. Klubben som hans pappa en gång spelade i. 

HV71 gästas ikväll av Frölunda och hemmalagets forwardstalang Lias Andersson tycker att det ska bli kul att spel mot Frölunda.

– Det ska bli jättekul, det är alltid lite speciellt att spela mot Frölunda. Det brukar vara jämna matcher så det är kul, säger Lias Andersson.

Kvällens match är även extra viktig då Frölunda bara ligger fyra poäng före HV71 i tabellen. HV71 som befinner sig fyra i tabellen har dock spelat en match mer än tabelltvåan Frölunda.

– Kvällens match är jätteviktig och chansen att haka på om först och främst andraplatsen finns verkligen ikväll, säger Lias Andersson.

Fått stryk tre av tre denna säsong

Frölunda har varit lite av ett skräcklag för HV71 denna säsong. Noll vinster på tre försök för smålänningarna. Lias Andersson menar dock att man trots tre förluster har spelat bra mot Frölunda.

– Vi har spelat bra och jämnt matcherna innan, men det är det där sista som  har fattats, säger Lias Andersson.

För att vinna mot Frölunda ikväll tror Lias att man måste höja sin nivå då Frölunda kommer till match med ett komplett lag.

– Det gäller att vi steppar upp oss om vi ska ta några poäng ikväll, säger Lias Andersson.

Möter farsans gamla lag 

Att spela mot Frölunda är inte bara speciellt för Lias på grund av de jämna matcherna. Lias pappa Niklas Andersson spelade i Frölunda från 2001 till att han la av 2011. Trots att Lias pappa är en ikon för klubben och att han själv har växt upp i Göteborgstrakterna är det bara HV71 som gäller nu.

– Det är såklart lite speciellt när man sett dem som liten på hemmaplan och att pappa spelat där, men nu har jag en HV-tröja på mig så då är det dem som gäller, säger Lias Andersson.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.