DRÖMMEN LEVER: Spela 500 matcher för Djurgården

Christian ”Fimpen” Eklund har totalt spelat 495 matcher i Djurgårdens A-lag. Efter att karriären avslutats är han nu igång med säsong två av youtube-serien ”Fimpens Resa” där han reser runt och besöker SHL-klubbar. I en supporterträff innan gårdagens match mot Linköping berättar han om ilskan i Luleå, sonens debut i A-laget och drömmen om att återvända till Djurgården. 

Christian ”Fimpen” Eklund är åter tillbaka i rampljuset. När Hockeybladet möter honom står han inne i Hovets Hörna för att möta fansen kort innan matchstart. Där inne diskuteras Fimpens prestationer innan han blev pensionerad, sonen som nyligen gjorde debut i Djurgårdens A-lag och drömmen som lever: Att spela 500 matcher för Djurgården.

Drömmen lever: Spela 500 matcher för Djurgården

Ekelund har gjort totalt 495 matcher i Djurgårdströjan. Ytterst nära milstolpen på 500 matcher. Vad skulle den forne Djurgårdsspelaren göra för att få den imponerande statistiken på sitt CV? Hade han kunnat återvända till Djurgården som spelare?

– Ja, som tredje målvakt kanske. Det hade jag kunnat gjort. Att hoppa in där och uppleva allt därifrån, det går nog för snabbt för mig. Men det är surt att inte komma upp i 500 matcher men jag tror att man räknar inte en slutspelsmatch i Djurgården så jag hade inte fått en tröja ändå. Tror jag…

Kanske blir det för Ekelund att möta tränare Robert Ohlsson i en match paddel för att göra upp om ett fem matcher långt kontrakt?

Ilskan i Luleå – ”det var lite skönt”

Till stor del har Eklund välkomnats med öppna av SHL-klubbarna runt om i landet. Men det är långt ifrån alla som uppskattar den forne Djurgårdsspelaren. I frågan om hur mycket han har saknat kontakten med fansen svarar han att det verkligen inte är något som går att ersätta.

– Det är inte på alla jobb man får applåder av tusentals människor för att man tacklat någon lite enkelt. Jag saknar verkligen att vara här, inte att träna men att spela framför publiken. Sedan fick jag ett rätt intressant mottagande när jag var uppe i Luleå. När jag blev utbuad. Då kände jag ändå att det var lite skönt att det inte blev ännu mer. Det är kul att de kan lägga så mycket energi på det när det inte ens är Djurgården de möter, och så torska de också på det. Det var liksom både Skellefteå och Luleå som sjöng att de hatar Djurgården samtidigt.

Eklund har på sitt instagramkonto gjort narr av frasen ”Hur länge ska Joel bestämma i svensk ishockey?” som uttalades av Dick Axelsson under fjolårets finalserie. Efter detta har Joel Lundqvist talat ut i programmet Wikegård möter om att det oftast är tvärtom, att domaren dömer till Joel Lundqvists nackdel.

– Så där gör alla. Joel och Jimmie (Ericsson) har alltid tyckt att de har domaren mot sig, det där är bara att gnälla ut lite så att domarna ska känna av det nästa gång de ses. Han bygger på inför slutspelet, han är smart och har varit med förr. Han kommer nog lyckas komma undan med ett par grejer till.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Min hyllning till @dickaxelsson Vem bestämmer i svensk hockey? 😂😂😂 #Shl

Ett inlägg delat av Christian Eklund (@fimpen20)

Fimpens resa och Järnkaminerna 

Fimpens resa har gjort stor succé på youtube. Till skillnad från förra säsongen är de nya avsnitten är dubbelt så långa, dessutom får Eklund nu även se matcher som lagen spelar. Han beskriver resan som rolig, speciellt eftersom att han mer eller mindre får fria händer.

– Än så länge har dem inte stoppat mig så det är askul. Det är extra kul i år för nu går jag på matcher och kollar lite hur lagen har det. Ingen är i närheten av det drag som är här (Hovet) men det finns lite annorlunda förutsättningar ute i landet. Det Djurgården krigar med dagligen det behöver de inte kriga med i Växjö där de har 3000 matplatser och bastuloge och swimmingpool i arenan, så det är lite skillnad på förutsättningar, säger Christian Eklund under träffen med fansen innan matchstart

Vad tycker Fimpen om truppen Djurgården plockat fram denna säsong? Finns det några riktiga Järnkaminer? Det menar Eklund att det definitivt finns och att det inte går att nämna endast en individ.

– Henrik Eriksson, han har alltid varit min idol. Ågren har i år verkligen speed på grillorna så det är kul att se sedan är det även många andra som varit bra. Eftersom att jag var rätt knackig själv på tekniken så gillar jag ”Dicken” såklart. Jag önskar att jag var som honom när jag spelade men jag är bättre på veteranhockey faktiskt.

”Lill-fimpens” debut i A-laget 

Djurgårdens nummer 72, William ”lill-fimpen” Eklund gjorde nyligen debut i A-laget. Detta eftersom att Djurgården drabbats av en del tunga avbräck. Christian Eklund, som alltså är Williams pappa, beskriver nervositeten av att se sin son spela i A-laget.

– Jag har sett honom i J20 och han kan dribbla på blålinje som vem som helst så det är inte hela världen men han tar lite för mycket chanser ibland. Jag blev förvånad över hur moget han spelar här, jag visste att han var duktig men jag tycker verkligen att han har aklimatiserat sig bra i laget nu när det är mycket skador och sådant.

I en match fick åkte William Eklund på en tackling nere vid sargkanten, vilket möjligtvis kan röra upp känslor hos pappa Christian på läktaren. Men det var inte något som gjorde honom speciellt orolig.

– Jag har sagt åt honom att det bara är att kolla numret på spelaren så tar du honom i ett byte senare när ingen anar det, säger Eklund och skrattar.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN