”Jag har fått en felaktig defensiv stämpel på mig”

Bild

Djurgården Hockey har lyft upp Hans ”Säcken” Särkijärvi från J20 och han är nu huvudtränare för A-laget. Många tror nu att Djurgården kommer bli än mer defensivt med ”Säcken” vid rodret.

– Jag vill spetsa till offensiven, säger Hans Särkijärvi till Huvudstadsbladet.

Djurgårdens nygamle tränare Hans Särkijärvi behövde inte lång betänketid innan han tackade ja till att bli ny huvudtränare.

– Det är en mycket tuff period vi går in i nu och jag vill vara med och stötta laget, säger ”Säcken” till Huvudstadsbladet.

Det spekuleras vilt i media och bland supportrar om att Djurgården ska bli ett defensivt och tråkigt lag. Det är något som ”Säcken” inte håller med om alls.

– Defensiven  är det ju inget problem med. Det är värre framåt och där ska vi lägga fokus nu, säger ”Säcken”.

Du har ju fått en defensiv stämpel på dig. Hur ser du på det?
– Jag vill se fler mål och vassare offensiv. Att jag fått en defensiv stämpel är fel. Fråga juniorerna jag tränat jag bara har ett defensivt tänk (Djurgårdens J20 har gjort flest mål i J20 SuperElit Topp 10, Huvudstadsbladets anmärkning).

Kommer det bli några förändringar i Djurgårdens spelidé med dig vid rodret?
– Vissa småsaker kommer att ändras direkt, sedan får vi ändra lite saker allt eftersom. Jag vill att alla ska jobba jävligt hårt.

Är målet att fortfarande ta en direktplats till Kvalserien?
– Så länge vi har den möjligheten ska det vara vårt mål. Vi ska också komma ihåg att vi inte varit riktigt nära topp-3 hittills den här säsongen.

Hans Särkijärvi gör sitt första träningspass med Djurgårdens A-lag imorgon och första matchen blir borta mot Oskarshamn på lördag. Efter det väntar ett tio dagar långt uppehåll innan HockeyAllsvenskan går in i de tio sista omgångarna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN