Går för guldet

Under den kommande helgen så kommer den sista Stålbucklan att avgöras i de småländska skogarna. Vi har tagit pulsen på Södermanland och tränare Magnus Berg inför den kommande turneringen.

Berg har lett Södermanlands Distriktslag i flera år och är en av favoriterna tillsammans med Stockholm och Ångermanland att ta hem förstaplatsen i turneringen. – Vi har en bra trupp i år med mix av både nya och gamla spelare. Den stora stjärnan i laget är lagkaptenen Lova Blom som även spelade TV-Pucken med killarna under hösten.

Skönt att ha Ångermanland redan i gruppspelet 

Mycket av förhandssnacket har handlat om Södermanland, Ångermanland och Stockholm som ska vara de stora favoriterna. Sörmlänningarna har förutom Ångermanland även Värmland och Göteborg i sin grupp (D). Stockholm får ta sig an Västmanland, Skåne/Blekinge och Medelpad. – Det känns skönt att ha Ångermanland redan i gruppspelet, säger Berg till Hockeybladet.

Förra året slutade Södermanland på en fjärdeplats och i förfjol tog man ett silver efter en riktig bragd från det lilla landskapet söder om huvudstaden. Då var det inte många som trodde på sörmlänningarna. Men i år är alltså läget annorlunda.

Stockholm regerande mästare 

Förra året handlade allting om Stockholm och deras trupp som ingen kunde rå på. Men även om Stockholm vann samtliga matchen så var det ändå ett annat lag som var målgladast. Förhandsfavoriterna Småland gjorde hela 67 mål i gruppspelet på fem matcher, det gav ett snitt på hela 13,4 mål per match (!). Den stora skyttedrottningen då blev Linnea Johansson som gjorde hela 23 mål på 8 matcher och gör sin andra säsong i SDHL som 16-åring.

Under torsdagen börjar gruppspelet och på söndag ska den sista vinnaren av Stålbucklan koras. Semifinalerna och finalen kommer att kunna ses i SVT2 på lördag och söndag.

Fakta Stålbucklan: 
* Till för kvinnliga hockeyspelare i åldern mellan 14-16 år.
* Turneringen startade 2006 och sedan 2012 i Stålbucklans namn.
* Syftet är att vara en turnering som gynnar rekrytering och bredd, samt en inledning till elitsatsning för flickor.
* 2017 när finalen sändes på SVT så hade matchen hela 270.000 tittare.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN