Fortsatt tungt och målfattigt för Leksand

Leksand tog emot seriekonkurrenten Skellefteå AIK under onsdagskvällen, en match där gästerna kammade hem alla tre poäng, trots Ritolas fullträff.

Trots Ritolas första fullträff sedan återkomsten till Leksand var det gästande Skellefteå som kammade hem alla tre poäng när laget under onsdagskvällen vann med 1-3 på bortaplan.

Det var gästerna från norr som tog kommandot direkt, redan efter 6.17 kunde Joakim Lindström hitta nätet bakom Haukeland i hemmamålet. Hemmalaget skulle svara omedelbart och gjorde det genom hemvändaren Mattias Ritola och spräckte därmed lagets två matcher långa måltorka. Glädjen i hemmalägret blev kortvarig då Bud Holloway åter givit gästerna ledningen med knappa sju minuter kvar av den första perioden.

Den andra perioden bjöd inte på en sån bländande och underhållande hockey. Lagen bytte målchanser om vartannat men de båda målvakterna motade samtliga skott. De båda lagen hade varsitt läge i numerärt överläge, men utan resultat.

I den tredje perioden hade Leksand ett gyllene läge att kvittera då Mark Katic blivit utvisad 5+20 för checking to the head. Dalalaget lyckades inte överlista Gustaf Lindvall som höll sitt lag kvar i förarsätet. Istället punkterade Adam Pettersson matchen med sitt sjunde mål för säsongen med knappa 5 minuter kvar att spela.

Leksand, som trots hemvändarens mål, kunde inte mäta sig med Skellefteå och befäster alltjämt jumboplatsen i SHL.

Leksands IF – Skellefteå AIK (1-2, 0-0, 0-1)
0-1 (06:17) Joakim Lindström (Mark Katic, Bud Holloway)
1-1 (07.50) Mattias Ritola (Patrik Norén, Oscar lang)
1-2 (13.20) Bud Holloway (Jimmie Ericsson, Sebastian Aho)
1-3 (54.24) Adam Pettersson (Jimmie Ericsson, Jesper Olofsson)
Skott: 29 – 30
Skott utanför: 16 – 5
Tekningar: 23 – 29