”Foppas” storsatsning – i Colorado

Peter Forsberg är inte klar i Colorado, trots att skridskorna ligger på hyllan sedan länge och tröjan hänger i Pepsi Centers tak. Sedan en tid satsar han och vännen John Zakhem stora summor i fastighetsbranschen, uppger SportExpressen.

Det är drygt sex år sedan Peter Forsbergs 21:a hissades till taket i Pepsi Center, där hans tröja gav storheter som Sakic, Roy och Bourque sällskap. ”Foppa” är dock inte klar i staden Denver, där han sedan några år tillbaka satsar i fastighetsbranschen med sin vän John Zakhem.
– Det började 2007 när jag investerade lite med John, men vi hann inte riktigt komma i gång innan fastighetskrisen och kraschen kom här. Efter det kom vi i gång på allvar och det har gått bra, säger ”Foppa” till SportExpressen.

Möttes i hissen

Kontakten med John Zakhem inleddes redan 2001 när de bodde i samma byggnad. Sedan dess har de varit goda vänner. Samarbetet rullar på i högfart.
– Vi bodde i samma byggnad ett tag här i Denver, det var så vi lärde känna varandra. Vi hamnade i hissen tillsammans och sedan 2001 har vi varit bra kompisar. Vi köpte bebyggda tomter efter kraschen som genererade lite avkastning, vilket gjorde att vi kunde expandera och köpa fler, säger han.

Staden växer

Extra motiverat är radarparet till investeringarna med tanke på tidigare småstaden Denvers smått otroliga tillväxt. En mindre stad i centrala USA med närhet till natur, skidåkning och de vackra vyerna längs klippiga bergen attraherar många.
– Denver har vuxit otroligt under de senaste åren. Det är helt sjukt. Jag tror att det flyttade in hundra tusen människor under förra året bara. Det bor två och en halv miljoner här och flyttar in tiotusen per månad, säger han och fortsätter:
– Om man tittar på vad som händer i Florida med orkaner, Kalifornien har jordbävningar och skogsbränder och sedan har du skatterna där, så det är mycket folk som flyttar hit. Det är nära till bergen, du har tre hundra soldagar per år och så vidare. Man tänker inte på att Denver ligger på samma breddgrad som Madrid.

Återvänder årligen

Trots att det var flera år sedan han avslutade sin NHL-karriär är Colorado Avalanche fortfarande laget i hans hjärta. Han och frun Nicole besöker Denver och Pepsi Center minst en gång per år.
– Det är roligt att få komma tillbaka hit och självklart är det kul att kunna åka ut, som vi gjorde i dag, och titta på en fastighet med 36 nya lägenheter, som ska stå klar om en och en halv månad. Speciellt när jag och John haft så jätteroligt tillsammans under de här åren. Han är en stor personlighet, så det är jäkla kul att vara runtomkring honom.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN