Finalserien i Calder Cup är igång

En lång säsong går mot sitt slut. Finalserien i Calder Cup, AHL:s slutspel, har dragit igång. Charlotte Checkers ställs mot Chicago Wolves i jakten på pokalen.

Under helgen drog finalserien i Calder Cup är igång. I AHL-slutspelets final ställs vinnarna i den västra konferensen, Chicago Wolves, mot vinnarna i den östra konferensen, Charlotte Checkers. För 83 gången ska nu en vinnare utses och för Charlotte Checkers är det första gången man spelar final. Detta blir Wolves fjärde final, den första som Vegas Golden Knights AHL-lag.

Två matcher spelades under helgen där Chicago Wolves vann den första med 4-3 efter förlängning. Den andra matchen slutade 5-3 till Charlotte Checkers som i och med det utjämnade matchserien till 1-1.

Vägen till finalen

Charlotte Checkers tog sig till Calder Cup finalen genom att slå ut Providence Bruins, Hershey Bears och regerande mästarna Toronto Marlies. Andrew Poturalski leder lagets interna poängliga med 20 poäng på 15 matcher.

I den västra konferensen slog Chicago Wolves ut Grand Rapids Griffins, Iowa Wild och San Diego Gulls på vägen mot finalen. Curtis McKenzie har gjort 14 poäng på 19 matcher i slutspelet, och med det leder han lagets interna poängliga.

Svenskar i lagen

Jesper Sellgren är Charlotte Checkers enda svenska spelare. I finalseriens första match var han inte med men i den andra noterades han för en assist.

I Chicago Wolves spelar målvakten Oscar Dansk och forwarden Tobias Lindberg. Oskar Dansk har vaktat lagets mål i båda matcherna i finalserien. Tobias Lindberg spelade i den första finalen men inte i den andra.

Matchserien står 1-1

Så spelas finalserien

Match 1 – Lördag, 1 Juni – Chicago mot Charlotte, 6:00 ET SLUT (4-3)
Match 2 – Söndag, 2 Juni – Chicago mot Charlotte, 6:00 ET SLUT (3-5)
Match 3 – Onsdag, 5 Juni – Charlotte mot Chicago, 8:00 ET
Match 4 – Torsdag, 6 Juni – Charlotte mot Chicago, 8:00 ET
Eventuell match 5 – Lördag, 8 Juni – Charlotte mot Chicago, 8:00 ET
Eventuell match 6 – Torsdag, 13 Juni – Chicago mot Charlotte, 7:00 ET
Eventuell match 7 – Fredag, 14 Juni – Chicago mot Charlotte, 7:00 ET

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN