Ishall på väg att rasa i Stockholm

Zinkensdamms Ishall stängs med omedelbar verkan beslutades nu under fredagen. Det var vid 16-tiden som föreningarna fick reda på via mejl att hallen kommer stängas på obestämd framtid. 

Den gamla anrika ishallen på Zinkensdamms IP fick under fredagen stänga på grund av dåliga förhållanden. Enligt Hammarby Hockeys hemsida så är det kommunen som har upptäckt detta och valt att stänga hallen med omedelbar verkan. Matcher som skulle spelas i helgen flyttas till Husby ishall.

Brist på isytor

Föreningarna i kommunen slåss redan om de få istider som finns och så sent som i veckan så fick de information om att på grund av den varma höst som varit så skulle de behöva trängas med de två bandylag som finns i staden. Hur det kommer att lösas nu är oklart. ”Det är upp till föreningarna själva att lösa situationen” skriver kommunen i mejl till föreningarna.

Kan rasa när som helst 

Vi har idag fått informationen att ishallen är i så dåligt skick att den måste stängas med omedelbar verkan.
– Framförallt är det marken som rör sig vilket gör att hela anläggningen glider. I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Med sådana säkerhetsrisker för den enskilde måste vi stänga hallen omedelbart, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad.

Problematisk vecka

Det har minst sagt varit ett svettig vecka för föreningarna i Stockholmsregionen.
Först ut var Djurgårdens damlag som redan efter en period var tvungen att bryta matchen mot Luleå i SDHL som Hockeybladet rapporterade om. Sedan blev matchen i DamEttan inställd mellan Haninge och Hammarby i tisdags på grund av ett trasigt aggregat. Under onsdagen så kunde matchen mellan Segeltorp och Nyköping i Hockeyettan inte starta när ismaskinen gick sönder och nu detta.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN