Djurgården: Han är tillbaka

Han är tillbaka i svensk ishockey, och på högsta nivå. Djurgården har gjort ett nyförvärv, ett nygammalt ansikte kommer att dyka upp i Djurgårdströjan. Dick Axelsson.

Djurgården gick ut under eftermiddagen om att de nu äntligen är överens med Dick Axelsson. I pressmeddelandet finns också tråkiga nyheter för Djurgårdare, hans kontrakt börjar gälla den 20 november. Det betyder att den nygamle Djurgårdaren Axelsson inte kommer att vara redo för spel vid serieåteruppstarten efter landslagsuppehållet.

En av Sveriges främsta

Axelsson beskrivs som en engagerad ledare som kommer till att lyfta Djurgården till nya höjder då både Joakim Eriksson, Djurgårdens strategiska sportchef, och Axelsson siktar på SM-guld. Eriksson är nöjd med sitt nyförvärv, det försäkrar han sig om i ett pressmeddelande på Djurgårdens hemsida och berättar:

– Vi väljer att plocka in Dick eftersom vi vill addera det spelet och ledarskapet han stod för under andra halvan av fjolårssäsongen. När Dick är tillräckligt grundtränad, känner inspiration, engagemang och glädje är han i mina ögon en av SHL:s fem bästa forwards, säger Joakim Eriksson på Djurgårdens hemsida, och fortsätter:

– Men jag är medveten om att han just nu inte är grundtränad och förväntar mig inte att han nu direkt spelar på den nivån, eftersom han inte har tillhört någon SHL-klubb i träning. Vi har förståelse för att det tar tid. Men vi anser att resan är fullt möjlig, särskilt med fjolåret i åtanke, då han spelade sin bästa hockey på andra sidan årsskiftet, berättar Eriksson i ett pressmeddelande på Djurgårdens hemsida

Joakim Eriksson lägger sedan till att både Eriksson, klubben och Axelsson har samma målsättning med säsongen samt att Axelsson gärna vill vinna SM-guld med Djurgården.

– Han har erfarenhet och hög kravställning på både sig själv och sin omgivning. Dick är också tydlig med att han vill vinna SM-guld med Djurgården och det gifter sig väl med vår egna målsättning, säger Eriksson på Djurgårdens hemsida.

Sista matchen var en förlust

Djurgårdens nyförvärv, Axelsson, berättar i en intervju med Djurgården att han inte är nöjd med att förlorat den sista matchen förra säsongen och att det är en stor dirvkraft till att komma tillbaka till Djurgården och ishockeyn. Han kommer också tillbaka för att han älskar sporten.

– För att jag älskar hockey och att jag förlorade den sista matchen förra säsongen. Dessutom möjligheten att komma tillbaka i Djurgården. Det är många faktorer på rätt ställe, säger Axelsson på Djurgårdens hemsida.

Axelsson fortsätter sedan på Djurgårdens hemsida om hans form: 

– Det känns bra. Jag har tränat på, sysslat med många olika sporter och tränat på gym. Sedan har jag spelat division fem-hockey också, berättar han i ett pressmeddelande på Djurgårdens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN