KLART: Elitklubbarna får dela på 183 miljoner

Idag står det klart att elitklubbarna i svensk hockey får dela på sammanlagt 183 miljoner kronor. Detta meddelar svenska ishockeyförbundet på sin hemsida under fredagen. – Vi ska komma ihåg att detta inte är ett verksamhetsstöd utan kompensation för tappade matchintäkter på grund av pandemin.

Under fredagen kom Riksidrottsförbundet med beskedet att elitklubbarna i svensk hockey får dela på sammanlagt 183 miljoner kronor. Detta betalas ut som ett kompensationsstöd för uteblivna publikintäkter till de fyra största ligorna i Sverige. SHL får mest, där får föreningarna dela på närmare 108 miljoner.

– Vi ska komma ihåg att detta inte är ett verksamhetsstöd utan kompensation för tappade matchintäkter på grund av pandemin säger Johan Stark, Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet och fortsätter. Men då SDHL är en liga under utveckling vill vi säkra att vi inte tappar fart så därför har vi, i samråd med de andra ligorna, valt att ge fullt kompensationsstöd till SDHL på sökt belopp.

Kan bli ännu mer 

Dessutom läggs ytterligare pengar till föreningarna i ansvarstagande. Det handlar om tre procent mer än basbeloppen skriver förbundet på sin hemsida.

– Vi har också, tillsammans med ligaorganisationerna, bestämt att avsätta 3% av kompensationsstödet till SHL och HockeyAllsvenskan för att möta önskemålet om ansvarstagande. Stödet kommer att betalas ut längre in i säsongen då vi i samråd med SHL och HockeyAllsvenskan kan se klubbarnas totala ansvarstagande.

Så fördelas pengarna 

  • SHL 107,8 mkr
  • SDHL 3,1 mkr
  • HockeyAllsvenskan 36,8 mkr
  • HockeyEttan 30,7 mkr

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN