Påskens viktigaste hockeynyheter

Hockeybladet ger er påskens viktigaste hockeynyheter i sammandrag. Har ni haft ledigt och inte hängt med? Här är de allra viktigaste nyheterna.

Här sammanställer Hockeybladet påskens viktigaste hockeynyheter i SHL och Hockeyallsvenskan. Vi hoppas att vi får med allt som hänt under långhelgen.

Lämnar Hockeyallsvenska för SHL

Björklövens succémålvakten Joe Cannata lämnar klubben för spel i SHL och Oskarshamn.

– Det blev en bra första säsong i Sverige för mig och för laget. Det krävdes en period för att vänja sig vid den svenska typen av matcher och den större rinken, men nu känner jag att jag kommit in i det. Det är trist att säsongen slutade som den gjorde men nu blickar jag framåt, säger Joe Cannata till Oskarshamns hemsida och fortsätter:

– Definivt att få testa den högsta ligan Sverige har att erbjuda och visa Oskarshamnsfansen vad jag går för. Publiken i Sverige är galen och vad jag har hört är det likadant i Oskarshamn. Jag ser verkligen fram emot att få träffa Oskarshamnsfansen och att spela framför dem.

Tunga tapp i Färjestad

Två tunga förluster noterades för tungviktarna Färjestad. Inte nog med att lagkaptenen Linus Johansson försvinner, även poängmaskinen Marcus Nilsson. Nyheten har inte bekräftats på klubbens hemsida, men till Värmlands Folkblad, i en låst artikel, bekräftar klubbens general manager Peter Jakobsson att så är fallet.

– De har båda utnyttjat sina klausuler och kommer inte spela i Färjestad nästa säsong, säger han till Värmlands Folkblad.

Klubben själv fokuserar på att den viktiga pjäsen Martin Johansson stannar i klubben ytterligare en säsong.

– Martin har gjort många matcher i Färjestad, han vet vad som krävs och han bidrar med så väldigt mycket mer än kanske bara poäng. Det är ibland lätt att stirra sig blind på poäng och siffror, men ett lag behöver bestå av fler komponenter och i Martin har vi en kraftfull forward, bra fart på rören och han är aggressiv. Ingen behöver heller tveka på det hjärta den här killen har för Färjestad BK. Han har mycket kvar att ge och vi är glada att vi har Martin kvar hos oss, säger Jakobsson till klubbens hemsida.

Assisterande lämnar Frölunda

Frölundas assisterande tränare Viktor Stråhle lämnar klubben efter en säsong. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

– Vi har nått en uppgörelse med Viktor och är överens om att bryta samarbetet. Vi önskar Viktor lycka till och nu börjar jakten på en ny assisterande tränare, säger Fredrik Sjöström sportchef i Frlöunda till klubbens hemsida.

Enligt Sportexpressen är Ståhle klar som assisterande tränare till Peter Andersson i Brynäs. klubben har inte bekräftat det än.

Forslund har hittat klubb

Emil Forslund var inte önskvärd i Brynäs, han lånades ut till både SaiPa och Färjestad förra säsongen på lån. Nu har han hittat en klubb som tror på honom. Forslund har skrivit på ett tvåårskontrakt med Växjö.

– Emil är någon man märker att man möter. Alltid ett hot med sin fina skridskoåkning. Vi tycker att Emil har potential att vara en av seriens jobbigaste spelare att möta, kanske framförallt i boxplay, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö till klubbens hemsida.

Talangen kvar i Luleå

Talangen Filip Hållander stannar, trots NHL-kontrakt, i Luleå även den kommande säsongen. Klubben är överens med Pittsburgh Penguins om att forwarden blir kvar hos norrbottningarna, om han inte tar en plats i NHL.

– Samtidigt som vi önskar Filip all lycka till i jakten på en NHL-plats så känns det jättebra att vi redan nu är överens om att han kommer spela för oss nästa säsong om det inte blir så, säger Ulf Engman, vice general manager till Luleås hemsida.

”Lövens” första nyförvärv

Björklöven har gjort klart med sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen. Karl Johansson är tillbaka i svensk hockey efter en och en halv säsong i Österrike och Graz99. Kontraktet är skriver över två säsonger.

– Det blev ett konstigt avslut på säsongen i Österrike också och sen tog det inte så länge innan Per Kenttä hörde av sig. Jag har följt Björklöven hela säsongen och det kändes väldigt hedrande att Kenttä ville ha mig till laget. Det var inte så mycket att fundera på faktiskt, säger backen till Björklövens hemsida.

Inget påsklov i Karlskoga

BIK Karlskoga har verkligen inte legat på latsidan över påsk.

På skärtorsdagen presenterade klubben backen Axel Bergqvist, som kommer från Kitchener Rangers i OHL. Den 19-årige talangen har Leksand som moderklubb och debuterade redan som 16-åring i Leksands A-lag. Nu har han skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Axel är en spännande back som fick sitt stora lyft i fjol. Han är spelskicklig, har bra händer, ett vasst skott och kommer framförallt att tillföra i det offensiva spelet, säger Torsten Yngveson i BIK Karlskoga till klubbens hemsida.

På långfredagen meddelade klubben att man förlängt med den egna produkten David Lilja. Även är kontraktet över den kommande säsongen.

– David har haft lite problem med skador den senaste säsongen men vi tror och hoppas att det är Davids år i år. Han har alla verktyg, får han bara vara hel tror vi det stora genombrottet är nära, säger Yngveson.

På självaste påskafton presenterades en förlängning. Forwarden Gustaf Thorell har signerat ett tvåårskontrakt med klubben.

– Jag älskar att spela för BIK, säger Gustaf Thorell.

Karriärslut

I förrgår kom beskedet från den förre superstjärnan Tony Mårtensson att karrären är över.

– Dels fyller jag 40 i sommar. Jag känner att kroppen mår väldigt bra och jag har klarat mig ifrån allvarliga skador. Jag kan sluta efter eget val. Samtidigt tycker jag att det varit två bra avslutande säsonger. Framförallt den här säsongen där vi gjort något väldigt bra tillsammans i Almtuna, säger Tony Mårtensson till Hockeysverige och fortsätter:

– Det känns som nu är rätt läge att kliva av. Jag kommer såklart sakna det något enormt, men när jag nu mår så bra i kroppen vill jag inte spela en säsong till och kanske få någon skada eller hamnar på bänken. Jag slutar inte på topp, men jag har en go känsla i kroppen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN