AVGÖRANDET: Är kvalet redan avgjort vid skrivbordet?

Ikväll spelas den sista och avgörande matchen i kvalet till Hockeyallsvenskan. Frågan är om kvalet redan avgjort vid skrivbordet? Väsbys stjärna riskerar avstängning.

Det står 2-2 i matcher och ikväll ska det avgöras, spelar Väsby eller Kristianstad i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Frågan är om kvalet redan avgjort, vid skrivbordet hos Disciplinnämnden?

Stjärnan anmäld

Väsbys stjärna Raphaël Lavoie, riskerar avstängning för en slewfoot i den senaste matchen borta mot Kristianstad. Han anmäldes efter matchen och du kan se situationen här i en extern länk.

Stängs Lavoie av kan det mycket väl vara spiken i Väsbykistan i Hockeyallsvenskan för den här gången. Då är det mycket som talar för att det blir en skånsk kvalsuccé igen.

Väsby förlorade de båda matcherna på hemmaplan, då var Lavoie avstängd. Dessutom är verkar det vara en nackdel att spela på hemmaplan i den här serien.

Uppdatering klockan 13.20, Lavoie spelar för Väsby i avgörande matchen. Han blir inte avstängd.

Målvaktshjälte

Väsbys målvakt Linus Ryttar har åkt berg- och dalbana under säsongen. Han har hela tiden varit det andra valet i målet. När han fått chansen mellan stolparna har han varit bra. Nu har han petat Italiens VM-målvakt Andreas Bernard i två segermatcher. Tar han chansen att bli hela Väsbys hjälte om han får den ikväll?

Kristianstads Calle Clang har även han chansen att bli kvalhjälte för sitt Kristanstad. Kan han frälsa skånelaget i sista matchen med gänget?

Utvisningar

Klarar Väsby att hålla sig från utvisningsbåset i den avgörande matchen? Laget har snittat 6,25 tvåminutersutvisningar i de fyra första matcherna, att jämföra med motståndarna Kristianstads snitt på tre tvåminutersutvisningar per match.

Direktrapporter

Hockeybladet kommer att ge er direktrapporter från den avgörande kvalrysaren i Väsby under kvällen. Vill du i stället följa matchen via stream, sänds matchen på C More och nedsläpp är klockan 19.00.

Vilket lag spelar i Hockeyallsvenskan 2021/2022?

  • Väsby (57%, 129 Votes)
  • Kristianstad (43%, 96 Votes)

Total Voters: 225

Loading ... Loading ...

Fotnot: Artikelns skribent lägger ingen värdering i om Disciplinnämnden dömer Lavoie för slewfoot. Det är spelarens ansvar att hålla sig till reglerna. Det är bara det att Lavoie är en spelare som kan vara skillnaden på vinst eller förlust för Väsby.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN