AVSLÖJAR: Hit tvingas Väsby flytta morgondagens hemmamatch

Väsby tvingas även att flytta hemmatchen mot Kristianstad som spelas imorgon. Det blir inget spel i Renew Arena under fredagen.
– Situationen är alldeles för osäker i Upplands Väsby, säger Mats Johansson till Hockeybladet.

Scaniarinken, hit tvingas Väsby flytta morgondagens hemmamatch i Hockeyallsvenskan mot Kristianstad. Det bekräftas av Upplands Väsby kommun, som nu bara väntar på ett godkännande.

– Det är inte 100 procent säkert, men det lutar åt Södertälje igen, det gick bra att spela där igår. Vi väntar på att Hockeyallsvenskan ska godkänna att Väsby spelar där. Södertälje har gått med på att matchen spelas där, säger Johanna Dermer, på kultur och fritidsnämnden i Upplands Väsby kommun till Hockeybladet.

Renew Arena stängt tills vidare

Då det har varit ett fall av misshandel mot kommunens personal, tre fall av skadegörelse på anläggningarna och skadegörelse hemma hos en anställd plus hot mot andra anställda kommer kommunen inte att öppna Rewnew Arena på ett tag. Arenan ligger i ett fritidsområde med bland annat simhall, bandybana, fotbollsplaner och ishall. Enligt Väsbys klubbchef Micke Andersson tränar laget i Pinbackhallen i Märsta idag, men han kan inte bekräfta att matchen spelas i Södetälje.

Upplands Väsby kommun kommer inte att sätta in vakter för att matchen ska kunna spelas i Upplands Väsby.

– Situationen är alldeles för osäker för att kunna arrangera en match där. Vi har satt in vakter för att skydda våra anställda. Det gäller att skydda liv, inte att hålla igång en verksamhet, säger Mats Johansson, säkerhetschef i Upplands Väsby kommun och fortsätter:

– Samtliga händelser är polisanmälda.

Kommunen betalar

Kommunen kommer att stå för samtliga merkostnader som Väsby Hockey drar på sig i den här affären.

– Vi kommer att ta de kostnader som tillkommer för detta, säger Johanna Dermer.

Hockeyallsvenskan bekräftar att Scaniarinken är prioritet ett och att beslut kommer att komma snart i frågan.

– Det är till 99 procent klart att det blir Södertälje, det fungerade bar i går. Skulle inte det gå i lås finns Hovet som alternativ då det är ledigt imorgon, säger Erik Ryman, sportchef på Hockeyallsvenskan till Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN